Itaalias abiellusid kaks endist katoliku nunna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Itaalias Pinerolos abiellusid tsiviiltsremoonial kaks endist katolikku nunna, kes varem aitasid koos narkosõltlasi.

Federica ja Isabeli sõbra Franco Barbero teatel ei ole kahe naise kooselus midagi erilist, välja arvatud üks seik – nad esitasid sellega katoliku kirikule väljakutse, edastab The Guardian.

Frantsiskaani ordu nunnad olid end küll pühendanud jumalale ja olid temaga niiöelda abielus, kuid leidsid, et ilmalik elu sobib neile rohkem. Samuti oli neile vastumeelne katoliku kiriku seisukoht, mis keelab preestritel ja nunnadel abielluda ning negatiivne suhtumine homoseksuaalsusse ja transsoolisusse.

«Jumal tahab, et inimesed elaskid õnnelikku elu, armastaksid ja oleksid õnnelikud. Katoliku kirik seab palju piiranguid,» teatas Isabel.

Kaks naist lisasid, et nad ei ole usust loobunud, kuid kuna kirik ei võimaldanud neil abilelluda, siis nad ei tahtnud enam nunnad olla.

«Kutsume katoliku kirikut üles austama inimeste armastust,» lisas Federica.

Naised abeillusid Pinerolo raekojas, kuid tegid seda üks päev varem, kuna meedia sai nende abiellumise kohta vihje ja nad arvasid, et sündust saabuvad kajastama kümned reporterid. Nad soovisid ennetada liigest kära oma abiellumise ümber.

Naised pani paari Pinerolo linnapea Luca Salvai, kes kinnitas, et nad tagasid sellele paarile privaatsuse. Naised tahavad jääda elama Torino lähedasse Pinerolosse.

Itaalias jõustus selle aasta alguses seadus, mis lubab samasoolistel abielluda, kuid Federica ja Isabel on esimesed eksnunnad, kes selle seaduse alusel abiellusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles