Kuula uut sotsiaalhitti «Edgar Savisaar»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: A.Peegel

Barthol Lo Mejor ja Mc Lord tegid sotsiaalse sõnumiga laulu, mis räägib Edgar Savisaarest,  Tallinnast, kultuuripealinnast ja reisisaatjatest. Laulu idee sündis kultuuri ja poliitika vahelisest lõhest.

Kust on idee pärit?

Idee pakkus mulle välja legendaarse Facebooki lehe «Kas see kurk saab rohkem fänne kui Edgar Savisaar?» looja. Ta arvas, et võiks teha Barbra Streisandi loost uue versiooni. Mulle originaallugu meeldis ja mõte samamoodi.

Miks te selle loo tegite?

Kuna kultuuri ja poliitika vaheline lõhe on viimasel ajal järjest suurenenud, siis leidsime,
et silda tuleks ehitama hakata just kultuuri poolt. Valisime poliitikutest Savisaare, sest kahtlemata on tema nendest just kõige vastuolulisem ja aktuaalsem. Kui enam miski muu Savisaart kinni ei pea, siis nagu öeldakse: «ma panen su laulu sisse, vot siis sa sealt enam välja ei saa!»

Kes selle tegid?

Muusika tegin mina (Barthol Lo Mejor) ja Mc Lord Öökülmast tegi sõnad peale. Muusika
pole mitte valmis taust, vaid uuesti üles ehitatud Bonney M'i sämplist. Mc Lord on ennegi sotsiaalseid lugusid teinud, näiteks Peeter Võsast. Mulle oli see esimene ja ilmselt ka viimane kord. Keskendun põhiliselt oma originaalloomingule. See on tantsumuusika, mis kogub peoinimesed lava ette ennast välja elama ja seda hiliste öötundideni. Värskelt tuli välja ka tasuta Ep xlr.ee alt.

Mis on selle loo eesmärk?

Eesmärk on valimisi natuke kergemalt võtta ja teisalt kultuuripealinna teemat tõsisemalt võtta.
Pigem võtsime Edgarit kui avaliku elu tegelast. Kui ajab kuulajat naerma, siis on eesmärk täidetud.

Millest see laul räägib?

See laul räägib Tallinnast, kultuuripealinnast, Edgar Savisaarest ja reisisaatjatest.

Kuula laulu, kuidas meeldib?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles