Tumedad jõud ründavad? Nõudlus eksortsistide järele on kasvanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ameerika Ühendriikides ja ka teistes riikides on aina enam neid, kes vajavad oma hinge ja keha päästmiseks eksortsistide abi ning preestritest eksortsistide arv on viimase kümne aastaga märgatavalt kasvanud.

USA meedia teatel on sealsed kaks kõige tuntumat eksortsisti isa Gary Thomas, kes läbis Vatikanis eksortismikoolituse ja kirjutas sellest raamatu «The Rite: The Making of a Modern Exorcist»  (Riitus: tänapäeva eksortsistiks saamine) ning isa Vincent Lampert, kes esitles oma oskusi paranormaalsusi uurivas saates «Paranormal Witness».

Mõlema püha isa teatel on kasvanud inimeste arv, kes vajavad eksortistide abi ning nende seas on nii usklikke kui ateiste.

Preestrite sõnul ei ole siiki tegemist «tumedate jõudude» rünnakute kasvamisega, vaid üha rohkem on neid, kes satuvad narkootikumide küüsi ja keda tavameditsiin ei suuda aidata. Teada on, et narkosõltlased näevad viirastusi ja neid ründavad kujutletavad deemonlikud jõud.

Samuti on hakatud üha rohkem tegelema paranähtuste uurimise, vaimude ja surnute hingede väljakutsumisega, mis nõrgema närvikavaga inimese võib panna nägema asju, mida tegelikult ei pruugi olemas olla.

Katoliku kirik on hoidnud saladuses, milline on kurjade vaimude väljaajamise protseduur, kuid eksortsistide nimed ja telefoninumbrid on internetis avalikult saadaval.

Ameeriklastest eksortsistide sõnul on paljud tüdinenud narkootikumidest ja pornost ning arvavad, et nende «deemonitest» saavad neid vabastada vaid kurjade vaimude väljaajajad, sest psühhiaatrid ja psühholoogid ei ole neid suutnud aidata.

Thomase ja Lamperti teatel on nad saanud kutseid kurje vaime välja ajama mitmetesse paikadesse USAs, kuid ka Türki, Indiasse ja mitmesse Aafrika riiki, kus uskumine üleloomulikku on igapäevane nähtus ning kus katoliiklus on segunenud kohaliku usuga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles