Tervise Paradiisis näeb veealust näitust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus "Silmad vees II" jõuab Pärnu Tervise Paradiisi.
Näitus "Silmad vees II" jõuab Pärnu Tervise Paradiisi. Foto: Kaido Haagen

Sellest pühapäevast, 13. veebruarist on Kaido Haageni rändnäitus “Silmad vees II” nädala jagu päevi näha Pärnu Tervise Paradiisi ujulas.

Neli aastat tagasi riputas Kaido Haagen Tallinna Kalevi basseinis vee alla pildirea veealustest elukatest. Näitus kandis nime “Silmad vees”.

“Selleks, et külastaja saaks tõetruu ja vahva elamuse osaliseks, tuleb ta panna võimalikult sarnasesse keskkonda, kus pildid on tehtud,” selgitas Haagen eriskummalist näitusesaali valikut.

Nüüdseks on valminud uus seeria veealuseid pilte. Haageni sõnade järgi erineb “Silmad vees II” eelmisest peale rändnäituse formaadi, mis käib läbi pea kõik maakonnad, üsna mitmeti. “Esimesel korral olid kõik fotod tehtud soojades meredes ja pildistatud filmile, nüüd on esitlusele tulev pildiseeria tehtud Eesti vetes ja digitaalse fotoaparaadiga,” selgitas ta.

Näitust korraldava Eesti sukeldujate klubi instruktori Terje Meosi sõnul on ettevõtmise eesmärk tutvustada inimestele sukeldumist kui omanäolist ja põnevat harrastust.

“Kes on kursuse kord läbinud, kogeb argipäeva muredest vabanemist, nautides veealuse elu ilu, ja arendab enese kontrollimise oskust, mis aitab vees käituda läbimõeldult ja riskivabalt,” ütles Meos.

Rändnäituse igas toimumispaigas korraldatakse kord nädalas proovisukeldumisi. “Kogenud instruktorite juhendamisel on kõigil soovijatel võimalik täisvarustusega vee all viibimist ise järele proovida,” lisas Meos.

Veealust näitust saab Pärnus uudistada 19. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles