"Kollane nool" kihutab katkise silla poole

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Koldits toob Ugala lavale pea poolesajalise trupiga humoorikat psühhedeelset muusikaga roadmovie't "Kollane nool".
Mart Koldits toob Ugala lavale pea poolesajalise trupiga humoorikat psühhedeelset muusikaga roadmovie't "Kollane nool". Foto: Raigo Pajula/Postimees

Mart Koldits toob Ugala lavale pea poolesajalise trupiga humoorikat psühhedeelset muusikaga roadmovie't.

Kultuskirjanik Viktor Pelevinit on Mart Koldits ka varem lavastanud - "Tšapajev ja Pustota" oli tema bakalaureusetööks Eesti muusikaakadeemia kõrgemas lavakunstikoolis, mida mängiti 2003. aastal Linnateatris.

Seekordses loos on laval on pea kõik Ugala näitlejad, Viljandi kultuuriakadeemia näitlejatudengite II kursus ja 15 tantsutudengit. Lisaks on laval elav muusika: kuueliikmeline bänd.

„Kollane nool“ on Pelevini novell, millest kirjutasid draamaversiooni Mart Koldits ja Eero Epner.

Roadmovie on otsetõlkes teekonnafilm. Tegevus toimub ajas ja ruumis piiritletud teekonna läbimise ajal. Ehk teisisõnu - peategelane alustab teekonda ja jõuab mingil hetkel kohale. Kõik, mis sinna vahepeale jääb, juhtub kas ilmsi või fantaasiates enne või pärast käesolevat hetke.

Pelevini põhiküsimus on, kuidas tuleks meie maailmas elada, et mitte hulluks minna ja säilitada inimesele omane võime näha ilu ja tajuda õnne. Selles novellis on kogu maailm rongis, mille nimi on „Kollane nool“ ja teekond tuleb läbida läbi erinevate vagunite, seltskondade, inimeste.

Kas sellest rongist ka maha astuda saab, jääb juba reisija enda otsustada. Publikul soovitatakse võtta sisse kohad istevagunis, siis näeb kogu tegevust laval paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles