Cornwalli hertsoginna vihjas, et tema on tulevane kuninganna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesi prints Charles ja ta abikaasa Cornwalli hertsoginna Camilla
Walesi prints Charles ja ta abikaasa Cornwalli hertsoginna Camilla Foto: SCANPIX

Briti Walesi prints Charlesi abikaasa, Cornwalli hertsoginna Camilla vihjas esimest korda avalikult, et kui tema mees kuningaks saab, siis võib tema hakata kuninganna tiitlit kandma.

Camilla külastas Wiltshires`is Chippenhamis asuvat laste päevakeskust ning seal küsis üks kaheksa-aastane laps väga otsese küsimuse, et kas temast saab kuninganna, kirjutab The Telegraph.

Cornwalli hertsoginna vastas, et täitsa võimalik.

Ametlik seisukoht on, et kui Walesi printsist saab kuningas, siis Cornwalli hertsoginna kannab kuninga abikaasa ehk printsess konsorti tiitlit.

Ka avaldas prints Charles USA telekanalile NBC antud intervjuus arvamust, et ta abikaasa võiks täieõiguslikuks kuningannaks saada.

Talt küsiti abikaasa tiitli kohta ja ta vastas, et kunagi võib tema kõrval troonil olla kuninganna Camilla.

Alates 2005. aastast kui Charles ja Camilla abiellusid, on asjatundjad uurinud, mis positsiooni peaks hertsoginna saama, kui ta abikaasa kuningaks kroonitakse.

Asjatundjate arvates ei nõustu britid iialgi sellega, et Camilla kuningannaks saaks, sest siiani oleks nende arvates kuninganna tiitli vääriline prints Charlesi esimene abikaasa, printsess Diana.

Prints on oma lähikondlastele tunnistanud, et tahab enda kaasvalitsejana näha oma praegust abikaasat Camillat.

Möödunud aastal tehtud arvamusküsitlus näitas, et suur osa brittidest näeks järgmise kuningana hoopis Charlesi poega prints Williamit.  Põhjus selles, et tal ega tema kihlatul Kate Middletonil ei ole minevikust pärit negatiivseid sündmusi nagu ta isal ja Cornwalli hertsoginnal, kes mõlemad on lahutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles