Seitsmeaastane poiss püüdis eBayst hävitajat osta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrier hävitaja
Harrier hävitaja Foto: bollockstothis.co.uk

Lennukifännist seitsmeaastane briti poiss oleks endale eBayst äärepealt Harrier hävitaja ostnud.

Harrier Jump Jet T-Bird XW269 hävitaja oli eBays mitte enampakkumise vaid kindla hinna – 69 999 naela – eest müügis, kirjutab news.com.au.

Poiss vajutas nupule «osta». Lapse isa reageeris kiiresti ja kontakteerus lennuki müüjatega, selgitades, et tegemist oli lapse apsuga ning pojal ei ole nii palju taskuraha, et ta saaks selle lennuki ära osta.

«Lapse isa helistas ja vabandas, et nad ei soovi seda hävitajat osta. Me panime nüüd hävitaja oksjonile, et seda enam ei juhtuks,» selgitas Harrieri müüva firma Jet Art Aviation esindaja.

Seda Suurbritannias valminud hävitajat kasutati näiteks Falklandi sõjas, kuid Briti valitsus loobus sellest 1997. aastal.

Jet Art Aviationi juhtiv endine kuninglike õhujõudude piloot Chris Wilson sõnas, et arvatavasti ostab selle lennuki ära mõni välismaine firma.

Ta lisas, et Suurbritannias on paar muuseumi, mis sellest huvitatud oleksid, kuid nende eelarve on nii väike, et nad ei saa seda osta.

Wilsoni sõnul on nende firma sõjalennukeid müünud ka eraisikutele, hiljuti müüdi üks selline Kreeka miljonärile.

Wilson jätkas, et nüüd müügis oleva Harrieri saaks lennukõlblikuks, kuid sellesse tuleb investeerida väga suur summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles