USA meesõiguslane kutsub valentinipäeva boikoteerima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA meesõiguslane kutsub Valentinipäeva boikoteerima
USA meesõiguslane kutsub Valentinipäeva boikoteerima Foto: SCANPIX

USAs Californias Los Gatoses tegutsev psühholoog ja meeste õiguste eest võitleja Marc Rudov kutsus mehi üles mitte alluma valentinipäeva «türanniale».

Rudovi sõnul on iga mees, kes 14. veebruaril oma naisele või tüdruksõbrale lilli, maiustusi ja ehteid kingib, idioot, kirjutab  aolnews.com.

Rudov lisas, et sellised päevade nagu valentinipäev tähistamine tuleks keelata, kuna see reklaamib sugude ebavõrdsust.

Ameeriklasest meesõiguslase arvates ei saa tõelist sugudevahelist võrdsust niikaua tekkida, kuni mehed tunnevad end kohustatud olevat naistele kingitusi tegema.

«Selles ei ole midagi romantilist, kui mees on sunnitud midagi kinkima. Valentinipäev oleks nagu selleks, et mehed suuri summasid kulutaksid. Meedia ja reklaam õhutavad seda,» selgitas Rudov.

Rudov on mehi valentinipäeva boikoteerima kutsunud juba viis aastat.

«Mehed ei suuda sel päeval enda eest seista. Nad tähistavad seda päeva naiste pealekäimisel, kuna kardavad, et muidu jäävad seksist ilma,» lisas meesõiguslane.

Rudovi sõnul oli ta ka kunagi selle päeva lõksus, kuid ta «silmad avanesid» kümme aastat tagasi.

«Küsisin endalt, miks ma seda tähistan? Sel päeval ei ole minu soovide ja vajadustega mitte mingit pistmist. See on lihtsalt naeruväärne ja ülespuhutud asi. Kuid enamik inimesi on valentinipäeva lõksus,» jätkas Rudov.

Rudovi sõnul tegi ta katse, milles soovis osta kaarti, kus oleks naisepoolne vabandus mehele. Müüjad olevat ta välja naernud, et selliseid kaarte ei ole.

Siis läks ta lillepoodi ja küsis, et kui paljud naised kingivad meestele valentinipäevaks lilli. Lillepoe müüa sõnul ei ole kombeks, et naised lilli kingivad, seda teevad ikka mehed.

Rudov lisas, et kuigi talle valentinipäev ei meeldi, ei ole ta südametu.

«Kui mees tahab naisele lilli kinkida, siis ei pea seda tegema käsu peale ja paljudega samal päeval,» lisas ameeriklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles