Muusikasõbrad toovad Laupale kammermuusikat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.kammermuusika.ee

Ka uuel aastal jätkab MTÜ Muusikasõprade Selts kontserdisarja «Kammermuusika mõisakoolides».
16. veebruaril külastavad kaht mõisat Vanemuise ooperisolist Karmen Puis ja pianist Jaanika Rand-Sirp. Kontsert algab Anija mõisas kell 9.50 ja Laupa mõisas kell 12.50. Kava alapealkirjaga «Carmen» pakub värvikirevat valikut mitme sajandi ooperi- ja laululoomingust.


MTÜ Muusikasõprade Seltsi aseesimees Kadri-Ann Sumera ütles, et barokiajastut esindab oma aja kuulsaim ja viljakaim ooperihelilooja Georg Friedrich Händel. «Särtsakaks vahepalaks kõlavad de Falla ja Massenet’ temperamentsed hispaaniapärased laulud, kus tuntud rahvalaulude teemad on väga oskuslikult põimitud kunstmuusikasse,» selgitas ta. «Kontserdi lõpetab kaks kaasakiskuvat aariat ooperist, mille muusikat kindlasti on kuulnud ka koolilapsed – nimelt Bizet’ kuulsast «Carmenist».» (JT)

TEAVE
Sarja «Kammermuusika mõisakoolides» käivitas septembris 2008 noorte interpreetide ühendus MTÜ Muusikasõprade Selts. Tegemist on mitteärilise sarjaga, mille eesmärk on koolinoortele süstemaatiliselt klassikalist muusikat tutvustada, samuti anda maapiirkondade elanikele võimalus nautida kammermuusikat kaunites mõisasaalides ja elavas esituses. Kontsertide formaat pole ülearu ametlik, alati on muusika kõrval ka juttu.
Kontserdid leiavad aset paarikümnes mõisakoolis üle Eesti, on avalikud ja tasuta või sümboolse piletihinnaga. Sarja kohta leiab teavet veebilehelt: www.kammermuusika.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles