Jääfestivali väisab Lotte

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnusse valmib Lotte lumelinn.
Pärnusse valmib Lotte lumelinn. Foto: Erakogu

Järgmisel nädalavahetusel seikleb jääfestivali ajal suvepealinnas koeraplika Lotte, kui Munamäe kõrvale rajatakse Lotte lumelinn.

Pärnu jääfestivali korraldajate teatel ammutavad talvise Lottemaa ehitajad ideid Tahkuranna valda plaanitud Lottemaa kavanditest. Kunstnike Heiki Ernitsa ja Janno Põldma kavandatud Lottemaal leiab külastaja eest Lotte filmidest ja raamatutest tuttava Leiutajateküla maailma – tornikesega Lotte maja koos mängudetoa, keerdliuraja ja Klausi kingitud maakaartidega; Oskari töökoja koos tööriistade ja selliste leiutistega nagu seljasügamise masin, rosinate väljaõngitsemise naelatangid ja robot; Bruno maja koos Lotte leiutatud isetöötava akordioniga; Jäneste maja kõverpeeglite, viltuste treppide, liikuvate seinte, jänes Adalberti tünnikujulise tolmuimeja ning kupliga kaetud planetaariumiga.

Lottemaal asuvad ka Jamesi ja Johni maja laest paistvate porganditippudega, Giovanni maja ning tuulik. Loomulikult on seal maisipulkade masin ja Leiutajateküla rajaja lepatriinu Uku ausammas.

Enne päris Lottemaad saab aga valmis lumest Lottemaa Pärnu Munamäe jalamil.

Pühapäeval, 20. veebruaril alustavad Munamäel Pärnumaa spordiliidu juhtimisel 25 võistkonda talvise Lottemaa ehitamist. Kohal on ka Lotte isiklikult.

Pärnu jääfestival kestab 18.-27 veebruarini ning pakub 9 päeva vältel tegevust kogu perele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles