Kati kukkus saatest Mesopotaamia jõgede tõttu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Targem kui 5b.
Targem kui 5b. Foto: TV3
Tänase saate «Targem kui 5B
»
esimeses pooles jätkas mängu möödunud korral miljonijahti alustanud beebiootel Kati. Nädalasele vahetunnile mindi eelmises saates hetkel, mil mängija oli võitnud 5000 krooni.
Esimeseks pinginaabriks valis Kati Kaspari. Küsimus tuli esimese klassi kunstiõpetusest ning mängija pidi nimetama, kas värviliste või värvitute klaasitükkide tina- või vasklindi abil ühendamisel saadud kunstiteos on miraaž, vitraaž või kollaaž. Mängija valis variandi vitraaž ja võitis 10 000 krooni.

Teine küsimus tuli 4. klassi emakeelest ning kõlas nii: kas rahvaluule lühivorm, mis on lühidalt sõnastatud ja sisuliselt lõpetatud mõttetera, on kõnekäänd, vanasõna või anekdoot. Kati vastas pärast pikka mõtlemist kindlalt, et tegu on vanasõnaga ja see oli õige vastus.

Mängija järgmiseks abiliseks sai Ergo ning küsimus tuli viienda klassi ajaloost. Katilt taheti teada, milliste jõgede vahel paiknes Mesopotaamia. Ta otsustas piiluda pinginaabri vastust, aga Ergo oli oma tahvlile kirjutanud «Ei meenu». Seega pidi mängija vastuse siiski ise välja mõtlema, kuid loobus pakkumast ja otsustas seni kogutud rahaga leppida. Seega pidi Kati tunnistama, et lollim kui 5. B ning lahkus saatest 15 000 krooniga, kuna ei teadnud, et Mesopotaamiat ümbritsesid Tigris ja Eufrat.

Järgmisena asus mängima Marje, kelle esimeseks pinginaabriks sai Elise. Küsimus esimese klassi muusikaõpetusest kõlas nii: kas iga laulusalmi järel esitatav korduv osa on reväär, refrään või regaal? Marje vastas kiirelt, et see on refrään ning võitis 500 krooni.

Teine küsimus tuli teise klassi emakeelest ja mängijalt taheti teada, kes on raamatute «Kunksmoor» ning «Arabella, mereröövli tütar» autor. Marje pakkus Heljo Mändi, see oli aga vale vastus. Seejärel piilus mängija pinginaaber Elise vastust, kelle pakutud Aino Pervik oli õige vastus.

Teisena asus mängijat abistama Urmo, kelle lemmikaineks on matemaatika. Küsimuse valis mängija 3. klassi matemaatikast ning pidi ütlema, kas hulknurga moodustab lahtine murdjoon, katkendjoon või kinnine murdjoon. Ta otsustas kolmanda variandi kasuks ja see oli õige vastus.

Järgmine küsimus tuli teise klassi loodusõpetusest ja Marjelt taheti teada, millised neist taimedest on põõsad: pihlakas, sarapuu, lepp, toomingas, kibuvits. Mängija valis välja sarapuu ja kibuvitsa ja oli sellega võitnud 5000 krooni.

Kümne tuhande krooni küsimusele vastamiseks valis Marje appi Kalev Gustavi ja selle teemaks oli esimese klassi matemaatika. Ülesanne kõlas nii: õe ja venna vanuse summa on 16 aastat. Vend on õest kaks aastat vanem. Kui vana on õde? Marje vastas suhteliselt ruttu, et õde on seitsme aastane ja võitiski 10 000 krooni.

Järgmine küsimus oli pärit 4. klassi ühiskonnaõpetusest ja mängijalt taheti teada, kas Eesti seaduste järgi on laps kuni 16-aastane, kuni 18-aastane või kuni 21-aastane inimene. Marje otsustas piiluda ja nägi Kalev Gustavi vastust, milleks oli, et laps on kuni 18-aastane isik. Mängija pakkuski selle variandi ning võitis 15 000 krooni.

Seejärel helises aga saate lõppu kuulutav koolikell ning seda, kuidas Marjel edasi läheb, näeme järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles