Julge noorsand tegi abieluettepaneku kontserdilaval

Tea Raidsalu
, «1Leht»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Gerli vastas jaatavalt, libistas Marek talle sõrmuse sõrme.
Kui Gerli vastas jaatavalt, libistas Marek talle sõrmuse sõrme. Foto: Kristel Sergo

Ürituste korraldaja Marek Sandermat arvas pikka aega, et kiiresti muutuvas maailmas pole vaja abielu registreerida, ent ometi hindas ta oma veendumused ümber ja palus väljavalitu, Gerli Naaberi kätt — pealegi veel rokikontserdil!


Enda jutu järgi oli noormees seda mõtet peas veeretanud umbes pool aastat. «Esimest korda mõtlesin ettepaneku teha aastavahetusel, sest siis oleks sellel olnud märgiline tähendus: mitu suurt asja korraga. Paraku jäi küsimus esitamata,» meenutas Marek.

Tutvumise aastapäeva tähistavad noored 10. jaanuaril, kuid ka sel päeval ei saanud ettepanekust asja.

14. jaanuaril sõitis Marek Tallinna ning Mäo kandis sähvatas tal peast läbi mõte paluda Gerli endale naiseks samal õhtul Rock Cafes Metsatöllu kontserdil laval. Ei jäänud üle muud kui salaja sõrmus hankida ning bändiga kokku leppida. Mõeldud-tehtud!

«Ütlesin kontserdi ajal Gerlile, et mul on korraks vaja lavale minna, sest tahan seal midagi öelda — tulgu ta kaasa, sest ma ei taha üksi minna,» meenutas Marek.

Gerli ei osanud midagi kahtlustada, sest esinejatega suhtlemine on ürituste korraldajatele üpris tavapärane. Teda pani imestama ainult üks: miks teha seda keset kontserti? «Turvamehed lasksid meid kenasti mööda, noogutasid ja pilgutasid silma,» muheleb Gerli. «Kui küsisin, kas mina pean ka midagi ütlema, vastas Marek napilt: «Hästi vähe pead ütlema!»»

Abieluettepanek tabas Gerlit ootamatult, kuid nõusoleku andis ta kõhklemata. Enne lavale minekut oli Marek ulatanud oma vennale Gerli telefoni ja palunud filmida.

Pärast julgustükki soovisid isegi võhivõõrad pidutsejad noortele palju õnne ning mitu meest avaldas kahetsust, et nemad polnud omal ajal sellisele mõttele tulnud.

Abielu-uudisega on mõistagi rahul ka noorte sugulased. «Mu vanaema käskis Marekile öelda, et ta on tubli mees: viimaks ometi teeb mind ausaks naiseks!» naeris Gerli.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles