Tšeki esimest infi! Noortebändid võtavad omavahel mõõtu kolmes poolfinaalis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2016 avapidu.
Noortebänd 2016 avapidu. Foto: Jan-Erik Tõeleid / Noortebänd

Kevadel väljavalitud 18 Noortebänd 2016 poolfinalisti astuvad üles kolmes linnas toimuvatel kontsertidel: Tartus, Viljandis ja Tallinnas vastavalt 29. ja 30. septembril ning 1. oktoobril.

Tartus Genialistide klubis on võimalik kaasa elada Saaremaalt pärit kollektiivile Triskele, Pärnust pärit Charlemange´le, Rapla The Notes´le, Ida-Virumaa noortele Space Note ning Tartu bändidele Kirju Tigu ja Uninvited. Viljandis Lennukitehases astuvad üles kohalikud Nebula Flowers, Twice the Strings, Sent from Viljandi ja Fuqtual ning Pärnust pärit Cuubik ja Steps to Synapse. Tallinnas Sinilinnus toimuvas poolfinaalis võtavad omavahel mõõtu aga pealinnast pärit noored: EIXD, Lepatriinu, Mees Incorporated, Anonymous Animals, A3 ja Anett Tamm.

16. hooaeg on endaga kaasa toonud ka mitmeid muudatusi. Lisaks esmakordselt kevadel toimunud demovoorule võisid sel korral konkursile kandideerida ka noored muusikud, kes loovad ja esitavad oma loomingut üksinda. «Täna on muusikamaailma kerkinud mitmeid tuntud artiste, kelle looming sünnib arvuti ja muude tehniliste lahendustega koostöös ning selline formaat sobib väga hästi ka Noortebändi konkurssi rikastama,» põhjendab konkursi peakorraldaja Märt Truman reglemendi muudatust. «Seejuures säilib aga tingimus, et esinemisel kasutataks vähemalt ühte live instrumenti või vokaali,» täpsustab ta.

Kontserdi-huvilistel tasub silm peal hoida ka Noortebändi Facebooki leheküljel ja Instagrami kontol, kus lisaks bändide tutvustustele ja konkursiga seotud info jagamisele loositakse välja pileteid poolfinaalidesse ning koostöös Converse´ga ka mitu paari ketse.

Noortebänd on Eesti suurim ja pikima ajalooga noortele muusikutele suunatud bändikonkurss, mille lavalt on läbi käinud üle 1500 noore muusiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles