Liisi Eesmaa lõi supermodell Carmen Kassile festivaliks silmapaistva kostüümi: proovid toimusid peamiselt öösiti

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud tippmodell, Eesti kaunitar Carmen Kass oli üks paljudest kuulsustest, kes külastas Nevada kõrbes toimunud populaarset kunstifestivali Burning Man. Spetsiaalselt selleks lõi moelooja Liisi Eesmaa modellile silmapaistva riietuse ja aksessuaarid. Elu24 uuris disainerilt ägeda riietuse tausta kohta lähemalt!

Kuidas Carmeniga koostöö alguse sai?

Liisi: Sain ootamatu tekstisõnumi Carmenilt, et kas ma oleksin valmis kiirelt midagi kreisit looma. Me olime tegelikult varem ainult korra kohtunud, aga saime koheselt ühisele lainele. Carmeni ja tema kahe kaaslase kostüümi loomiseks jäi aega ligi nädal, nii et see oli meeleolukas spurt!

Millest kostüümi tehes lähtusid?

Liisi: Carmen andis mulle ühe märksõna ja selleks oli «metsik». Mind inspireeris tegelikult Carmen ise, ta on terav, orgaaniline ja äge. Tahtsin talle midagi edgy't luua ja leidsin tumeda lateksnaha, mis venitamisel punaseks muutub - salapärane ja ootamatu materjal nagu Carmen isegi. Mul tekkis idee, et tahaksin kostüümi juurde luua ka aksessuaarid. Kaasasin protsessi arhitekt Sille Pihlaku, kellega me üheskoos disainisime kübara ja säärised, mis said inspiratsiooni kiili tiibade struktuurist ja mustrist.

Carmen Kass festivalil Burning Man moelooja Liisi Eesmaa loomingus 
Carmen Kass festivalil Burning Man moelooja Liisi Eesmaa loomingus Foto: Erakogu

Kas looksid talle ka edaspidi veel või oled seda ka varem teinud?

Liisi: See oli minu esimene tellimus Carmenilt ja tegelikult üldse esimene supermodelli tellimus. Kindlasti teen, paar mõtet sai õhku ka visatud! Mul on nii hea meel, et ta pöördus just Eesti disaineri poole.

Carmen Kass
Carmen Kass Foto: Erakogu

Mis on Burning Mani jaoks kostüümi loomisel kõige tähtsam?

Liisi: Funktsionaalsuse ja efekti kompromiss. Kõrbefestival paneb ellujäämise proovile, päeval on +35 kraadi ja öösel miinuskraadid ning kantakse kasukaid. Vahepeal on kõrbetormid. Kõik pöörased ideed, mis sinna luuakse, peavad olema vastupidavad ja ei tohi takistada näiteks jalgrattaga sõitmist või vee kaasas kandmist. Aga ülejäänu on kõik vaba fantaasia, see on tõeline eneseväljenduse, muusika ja kunsti festival.

Carmen Kass festivalil Burning Man
Carmen Kass festivalil Burning Man Foto: Erakogu

Kuidas loomisprotsess välja nägi?

Liisi: See oli väga meeleolukas. Proovid toimusid peamiselt öösiti. Tema saatjad olid väga lõbusad tegelased, nii et nalja sai palju. Peaaegu oleksin ka ise nende kambaga festivalile kaasa läinud, pidurdamatu sünergia oli õhus! Järgmisel aastal on plaan kindlasti minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles