Catfish: Andres Lainevool on mu Euroopa üks lemmikuid sõitjaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommentaator Catfish
Kommentaator Catfish Foto: Simpel Session

Intervjuu trikiratturi ja kommentaatori Zachary Alexander Yankush alias Catfishiga.

Kas sa tead BMX-st kõike?

Purjus peaga vastaksin sellele jaatavalt. Tegelikult olen ma väga kaua aega sõitnud ja ma armastan seda, BMX on mu kirg. Isegi kui ma sellega seotud ei oleks, teaksin ma ilmselt üsna palju. Iga kord kui mõni uus video või ajakiri ilmub, käitun ma nagu 13 aastane.

Kaua sa ise sõitnud oled?

25 aastat, seega olen ma päris vana mees.

Kuidas toimumispaik tundub võrreldes eelmiste aastatega?

Plats on äge. Simpel Sessionile tulek on alati metsik, sest siin sa näed elemente, mida sa kunagi varem näinud ei ole ja ma ei mõtle ainult eelmisi Simpel Sessioneid. Nathan Wessel teeb pargiga hämmastavat tööd, tema aju lihtsalt töötab teisiti ja me ei pea temas kunagi pettuma. Mida oleme me ka kahe viimase tunni jooksul näinud.

Mida sa eesti sõitjatest arvad?

Ma olen siin 2007. aastast käinud ja näen, kuidas sõitjate tase on väga palju tõusnud. Ma olen kindel, et areng on tihedalt seotud Simpel Sessioniga, rattamaailma suurte nimedega koos olemine mõjutab noori sõitjaid. Ma olen põnevil ja ootan järgmisi eesti sõitjaid. Andres Lainevool on mu üks lemmikuid Euroopa sõitjaid, punkt!

Lahe on vaadata, kuidas koos Simpel Sessioni kasvamisega kasvab ka sõitjate tase ja mitte ainult Eestis, vaid kogu Baltikumis.

Kes on suurim BMXi rahvus maailmas?

Raske küsimus, aga ma pean ütlema USA. Just seda riiki peetakse BMXi freestyle'i sünnimaaks nii nagu Hollandit peetakse BMXi võiduajamise sünnimaaks. Tegelikult on häid sõitjaid igal pool: Inglismaal, USAs, Austraalias. Siiski jään USA juurde, kuna seal on harjutamisvõimalusi ja parke palju rohkem. Kuigi ma armastan Eestit rohkem kui Ühendriike, pean ma tõdema, et nad on BMXi kuningad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles