Kunstnik ja taluperenaine Ave Nahkur pidas Eestist lahkumise oksjonit Raudoja Kõrtsis

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunstnik ja taluperenaine Ave Nahkur (54) pühib peagi Eestimaa tolmu jalgadelt, et alustada uut elu Kanaari saartel. Seepärast pani tegus naine kogu oma maise vara müüki korraldades laupäeval, 10. septembril oma kodus Raudojal suure oksjoni. Müügis on ka kodu, Raudoja kõrts ise. 

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Ave paneb koos elukaaslase ja noorima lapsega septembri lõpus autole hääled sisse ning põrutab La Gomerale, kus neil on juba armas majake välja vaadatud.

Ave sõnul on La Gomera Muhumaa suurune hästi äge saarekene, kuhu tegus naine plaanib rajada oma turismiküla ning loomulikult jätkata ka oma kuulsate külaeitede maalimist. 

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

 Ka oma uhke kodu, Raudoja kõrtsi müüb Ave ilma suurema kahjutundeta maha, sest plaan Eestimaalt ära kolida on lõplik. Ave ütleb, et Maarjamaa külm kliima talle lihtsalt ei sobi, sest on siin kõledal ja pimedal ajal justnagu poolsurnud ja uimane. Naine rõhutab, et soovib elada kohas, kus on füüsilises mõttes hea olla.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Ave on leidnud Hispaaniast üles juba ka hipide ja jooga kommuunid. Näiteks elavad tema tulevase kodu naabruses saksa hipikogukonnad. Ka kohaliku keele kavatseb naine kiiremas korras selgeks saada.

Tegelikult on lubanud hiljem Hispaaniasse kolida ka Ave ema, tütar Eva, tütrepoeg Christofer ja tütretütar Carmen.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Enne kolimist korraldas aga Ave, kes on viimased viisteist aastat pidanud Anija vallas endises Raudoja kõrtsis turismitalu, korraliku lahkumispeo koos vanade asjade oksjoniga.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Iga soovija sai endale soetada mõne ägeda kunstieseme või mööblijupi. Ave sõnul läks müüki absoluutselt kõik, sest Hispaania maja vajab alles väljaostmist. 

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Ave kinnitas, et tal pole kahju ei asjadest ega Eestist ärakolimise pärast, sest ees ootab soe ja sõbralik maa.

Vaata pilte suurest oksjonipäevast Raudojal, kus oksjonihaamrit viibutas muusik Emil Rutiku!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles