Video! Rakvere Teater avas oma 77. hooaja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Teater avas oma 77. hooaja
Rakvere Teater avas oma 77. hooaja Foto: Rakvere Teater

Täna avas Rakvere Teater sportlikult oma 77. hooaja linna keskväljakul, kus kõik üheksa uuslavastust said omavahel mõõtu võtta veel enne esietendusi. Proovile pandi kiirus, osavus ja nupukus.

Õhtul anti hooaja esimene etendus kodus, kus teatrijuhtide traditsiooniline gongilöök kuulutas hooaja avatuks.

Peanäitejuht Üllar Saaremäe sõnul toob alanud hooaeg kõigile midagi: lastele, noortele, muusikalisõpradele ning tõsisema teatri austajatele. «Repertuaaris on nii algupärandeid, kaasaegset maailmadramaturgiat kui ka klassikat.»

Esimene uuslavastus «Thijl Ulenspiegel» jõuab publiku ette 30. septembril. See on Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia XI lennu esimene diplomilavastus, kus saab näha kogu kursust. Lavastaja Üllar Saaremäe sõnul toovad noored teatrimajja õhinat ja emotsiooni, mis kandub üle ka saali. Laulude ja tantsudega lavastuses saab näha müütilist keskaegset tegelaskuju, kes ühtmoodi kirglikult seisab oma rahva eest, kuid ei pelga näidata neile nende endi rumalust.

Lavastajadebüüdi teatris teeb filmirežisöör Sulev Keedus, kes toob lavale Madis Kõivuga kahasse kirjutatud «Somnambuuli», mida seni teame linateosena. Elu sõjaaegses rannakülas on keeruline ning vahel on ainuvõimalikuks pääseteeks põgenemine unenäomaailma. Esietendus 7. oktoobril.

Algava hooaja kolmandaks uuslavastuseks on 2015. aasta Näidendivõistlusel erakordselt hästi kirjutatud komöödiana esile tõstetud «Astuge edasi». Farsi, kus palju uste paugutamist, segadust ja valel ajal vales kohas viibimist, seab lavale autor Erki Aule. Kuna tegevus on toodud Eestisse, on äratundmist selle võrra rohkemgi.

Jõulude ajal kutsume teatrisse lapsed, et vaadata Astrid Lindgreni «Lärmisepa tänava Lotat» ja hiljem mängida temaatilisel jõulumaal.

Uus aasta toob kaasa lugusid metsikust läänest, virtuaalsuhetest ning sellest, mis saab siis kui meteoriit kukub vanadekodusse.

Suvelavastused on seekord süngemate nootidega. Martin McDonaghi värskeima näidendi «Võllamehed» toob lavale Üllar Saaremäe, keda eriliselt paeluvad iiri lood. Noor lavastaja Ringo Ramul toob diplomitööna välja «Kellavärgiga apelsini», hoiatava loo vägivallast ühiskonnas.

Jätkuvad eelmistel aastatel hoo sisse saanud traditsioonid – RT esitleb, RT vestleb ja RT jazz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles