Küprosel nähti taevas sinist valgust ja kuuldi tugevat plahvatust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küprosel tekitas ööl vastu tänast paanika taevas nähtud sinine valgus ja sellega kaasnenud plahvatus, mille tõttu sajad inimesed helistasid hädaabinumbrile.

Kohalik meedia ja politsei spekuleerisid, et tegemist võis olla kas meteoori või meteoriidiga, kuid sellele ei ole veel kinnitust.

Sajad seda ilmingut näinud inimesed helistasid kella 00.00 ja 1.00 vahelisel ajal päästeteenistusse ja politseisse, teatades kummalisest kosmilisest ilmingust.

«Me ei tea veel kindlalt, millega tegemist oli, oletatavalt võis see olla meteoriit. Saime telefonikõnesid paljudelt inimestelt, kes seda sinist ilmingut nägid Troodoses, Limassolis, Agrosis, Palechoris ja Macherasis,» teatas politsei esindaja.

Ta lisas, et sinisele valgusele järgnes võimas plahvatus, mis meenutas helilt maavärinat. Oli ka neid, kelle teatel kukkus taevast kiiresti liikunud objekt maapinnale ja selle tõttu otsivad võimud võimalikku meteoriiti.

Astronoom Demetris Panagiotidese sõnul võis tegemist olla «kosmilise kiviga», mis langes Troodose mäestikku, kuid see on liiga väike, et seda leida.

Küprose geoloogiaameti seismoloogi Iordanis Demetriadesi teatel ei kinnitanud seismilised instrumendid plahvatust ega maa värisemist ei maal ega meres.

Ta lisas, et kosmiline objekt võis taevas plahvatada, tekitades tugeva heli ja lööklaine.

Küprose tsiviillennundusametnike teatel ei märganud piloodid öisel ajal lennates midagi kummalist ja lennud kulgesid normaalselt.

Meteoorkeha ehk meteoroid on planeetidevahelises ruumis liikuv tahke keha, mis Maa atmosfääri sattudes põhjustab meteoori ning võib meteoriidina maapinnale langeda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles