Programmis «Kirjandus kinos» linastub Dostojevski «Idioodid»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kino Artis

Programmi «Kirjandus kinos» VII hooaja, alapealkirjaga «Parimad palad» raames jõuab ekraanile 1958. aastal Venemaal režissöör Ivan Põrjevi käe all valminud klassikaline draama «Idioot», mis põhineb Fjodor Dostojevski samanimelisel teosel.

 

Seansid toimuvad esmaspäeval, 7. veebruaril ja teisipäeval, 8. veebruaril Tallinnas kinos Artis ja esmaspäeval, 14. jaanuaril Tartus kinokeskuses Cinamon. Kõik seansid algavad kell 15:00. Tallinnas juhatab esmaspäevase seansi sisse režissöör Rainer Sarnet, kelle eestimaine filmiversioon samast romaanist peatselt kinolinadele jõuab.

1860. aastal pöördub Šveitsist Venemaale tagasi epilepsiat põdev vürst Lev Nikolajevitš Mõškin. Vürst ei hiilga just seltskonnaosavuse ja etiketitundmise poolest, kuid hämmastab kõiki oma uusi sõpru ja ka vaenlasi siiruse ja õilsusega. Mõškin armub vallatusse kaunitari Nastasjasse, kellega ta kihlub, kuid siis satub tema teele abielus kaunitar.

Fjodor Dostojevski «Idioodi» järgi on vändatud mitmeid filmiversioone, millest üks silmapaistvamaid ongi Ivan Põrjevi lavastajatöö 1958. aastast Juri Jakovlevi (vürst Mõškin) ja Julia Borissovaga (Nastasja) peaosades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles