Elu24 intervjuu! Tommy Cash: mul on ükskõik, milline sa välja näed!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommy Cash
Tommy Cash Foto: Facebook/ Tommy Cash

Tuleval laupäeval annab Tallinnas, Punases Majas kontserdi räppar Tommy Cash, kelle jaoks seekordne ülesastumine on lõppeva suve ainus kontsert tema kodulinnas. Tommy jaoks on lõppenud ka väga tihe tuuritamise suvi ning sel puhul ajasime temaga natukene juttu.

Ole hea, kirjelda lühidalt, kes Tommy Cash päriselt on ja mida ta täpselt teeb?

Tommy Cash on see, keda iga inimene individuaalselt näeb. Eks kõik näevad seda, mida nad näha tahavad. Teadaolevalt teeb Tommy muusikat ning püüab inimeste visuaalseid aistinguid ärkvele raputada.

Milline on sinu loominguline missioon? Kas selles, mida sa lood, on mingi kandev idee? Või lased sa oma nn loomingumahladel joosta ning vaatad, mis välja tuleb?

Ma ise arvan, et loomise protsessis ei saa olla missiooni. Looming juhtub siis, kui sa ei mõtle. See pole matemaatika ja loodava missioon selgub alles siis, kui see on valmis.

Kas sa leiad, et selleks, et oma sõnum võimalikult suurele kuulajas- ja jälgijaskonnale edastada, peadki sa eristuma? Või on see «eristumine» midagi, millele sa tegelikult ekstra tähelepanu ei pööra, oled lihtsalt see, kes sa oled ja teed seda, mis sind innustab?

Ei, sellele ma küll eraldi mingit tähelepanu ei pööra. Olen lihtsalt nii, nagu tunnen. Ma pole süsteem, vaid naturaalne toodang.

Mis on see, mis sind innustab?

Mind innustab mõni järgmine suur idee. Järgmine lugu või video. Mingi sündmus, mida me saaks kellegi teise inspireerimiseks korraldada. Mind inspireerib areng!

Oled ühes oma intervjuus öelnud, et sa ei salli ühetaolisust. Mida sa selle all täpselt silmas pead? Kas iluideaale, mida meedia meile peale surub, ning mida teatud osa peab vajalikuks järgida, või ka seda nii öelda teksaseid ja dresse kandvat halli massi osa ühiskonnast?

Ma olen kasvanud ning mul ei ole enam mitte kellegi vastu mitte midagi. Mul on ükskõik, milline sa välja näed. Me oleme kõik õed ja vennad.

Kuidas suhtud seejuures väljendisse «Ära hinda raamatut kaante järgi»?

Inimesed ei osta enam raamatuid, nii et ausalt öeldes on seda hinnangut raske anda. Sul võib olla iPhone6, aga seestpoolt oled vana Nokia. Pigem ütleks, et ei ole vaja üldse kellegi hindamisele keskenduda, tegele oma asjadega!

Milline oleks sinu jaoks ideaalne maailma-, ühiskonnakorraldus?

Armasta. Aita. Anna. Hooli.

Mida sa näed Eesti muusikamaastikul valesti olevat? Muusikat tehakse justkui palju, aga tundub, et mitte väga mälestamisväärset. Oled isegi öelnud, et tänapäeval on looming justkui fast food. Tundub, et praegu sünnib Eestis väga vähe muusikat, millel ka aastate pärast väärtus ning kaal oleks. Kas see on ka sinu arvates nii? Kui jah, siis miks?

Olen hetkel kohas, kus ma ei märka halba, vaid näen ainult head. Mick Pedaja uut lugu «Valgeks» olen kuulanud läbi ja lõhki ja see on tõesti väga hea!

Mida sinu kasvav populaarsus sinu enda jaoks tähendab?

Minu jaoks tähendab see rohkem võimalusi. Samuti usku iseendasse ja sellesse, mida ma teen.

Oled ka öelnud, et kõik, kes tahavad sinuga oma ideid jagada, võivad seda teha. Kas sa pead ennast ligipääsetavaks? Sinu kuvand on justkui selline, et sinuga käib kaasas väga kaitsev saatjaskond, kes väga täpselt valib, kes pääseb jutule, kes mitte.

Kindlasti pean ennast ligipääsetavaks. Mul on veel täiesti olemas oma isiklik Facebooki-konto. Kõik võivad kirjutada. Mind võib kohata üksi läbi linna uitamas või kuskil söömas. Vastupidine kuvand on vale.

Sinu Tallinna kontserdi kirjelduses on järgmine lause:«Tommy on üle pika aja valmis astuma oma kodulinna fännide ette». Mida see tähendab?

Tähendab seda, et see on haruldane. Me oleme suvel käinud kahel tuuril ja esinenud null korda Tallinnas. Oleme esinenud Euroopa teises otsas Portugalis, nii veidras kohas nagu Siber, välja müünud kontserdi Kiievis jne. Nüüd ei taha ma midagi rohkem, kui näha nägusid, kellega olen üles kasvanud. Ei jõua ära oodata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles