Põgenikele jala ette pannud ungarlannast kaameranaisele esitati süüdistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungarlanna Petra Laszlo pani jala ette süürlasest põgenikule Osama Abdul Mohsenile ja ta pojale Zaidile
Ungarlanna Petra Laszlo pani jala ette süürlasest põgenikule Osama Abdul Mohsenile ja ta pojale Zaidile Foto: SCANPIX

Ungari prokurörid esitasid süüdistuse kohalikule kaameranaisele, kes põgenikekriisi jäädvustamisel pani jala ette ja lõi põgenikust meest ja tema poega ning veel ühte põgeniklast.  

Petra Laszlot süüdistatakse ebaõiglases käitumises ja kannatuste tekitamises, edastab The Guardian.

Juhtum leidis aset 2015. aastal, põgenikekriisi kõrghetkel Ungari-Serbia piiril, kus põgenikud põgenesid politsei eest.

Pärast juhtunu ilmsikstulekut kaotas Laszlo töö Ungari telekanalis N1TV, mida peetakse paremäärmusliku kalduvusega kanaliks.

Migratsioonikriis kestab ja tekitab riikide vahel seni pingeid. Ungaris toimub 2. oktoobril referendum teemal, kas Ungari peaks nõustuma Euroopa Liidu poolt ette kirjutatud põgenikekvoodiga.

Prokurörid kirjeldasid, mis toimus möödunud aasta septembris, kui sajad migrandid lõhkusid takistavad tarad ja murdsid läbi politseivalvest, joostes lähedal asuva Szegedi linna suunas. Laszlo oli politseinike juures juhtunut jäädvustamas.

«Jäädvustamise ajal pani ta jala ette ning lõi Süüria põgenikku Osama Abdul Mohseni parema jalaga vastu nägu, samuti lõi ta mehe poega Zaidi jalaga,» teatasid prokurörid.

Samas ei ole tõendeid, et see oli rassilisest vihast tingitud rünnak.

Laszlo ei soovinud talle esitatud süüdistust kommenteerida, samas on teada, et möödunud aastal ta vabandas avalikult juhtunu pärast.

«Olen šokeeritud selle tõttu, mida ma tegin. Ma ei ole südametu rassist, olen naine ja väikelaste ema, kes kaotas oma halva käitumise tõttu töö,» teatas ungarlanna siis.

Prokuröride sõnul eitas Laszlo esmalt, et ta meest ja last jalaga lõi, kuna ta ei soovinud enda näidata halvast küljest.

Süüdimõistmisel võib teda ees oodata kuni viie aasta pikkune vangistus. 

Juhtumi tõttu kuulsaks saanud süürlane Osama Abdul Mohsen elab nüüdseks Hispaanias Madridis, kus ta töötab spordikoolis jalgpallitreenerina. Ta poeg Zaid mängib kohalikus lastemeeskonnas jalgpalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles