Gisele Bundschen: päikesekreemid on mürk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gisele Bundchen
Gisele Bundchen Foto: SCANPIX

Brasiilia supermodell Gisele Bundchen sattus kriitika alla, kuna tema arvates on päikesekreemid mürgised.

Hoolimata sellest, et Bundchen on reklaaminud mitmeid päikesekaitse kreeme, ta ise neid ei kasuta, kirjutab The Telegraph.

«Ma ei määri oma nahale mürki. Ma ei kasuta midagi, mis ei ole loodustoode. Teada on, et päikesekreemides on väga mürgiseid aineid,» selgitas supermodell oma seisukohta.

30-aastase Bundcheni sõnul ta päikese käes eriti ei ole. Oma kodumaal Brasiilias on ta väljas vaid enne kella 8.00, kui päike ei ole kuigi tugev.

Brasiilia vähiinstituudi juhtiv dermatoloog Dolival Lobão mõistis modelli seisukoha hukka.

«Päikesekreemid ei ole mürgised ning kaitsevad efektiivselt nahka kahjulike UV-kiirte eest. See omakorda aitab nahavähi teket ära hoida,» lausus asjatundja.

Ta lisas, et kui avaliku elu tegelased teevad selliseid avaldusi, siis see võib see segaduse ja isegi vähihaigusi kaasa tuua.

Bundchen elab koos oma ameeriklasest ja jalgpallurist abikaasa Tom Bradyga USAs.

Majandusväljaande Forbes andmetel oli Bundchen 2009. aastal kõige kõrgemini tasustatud modell maailmas, teenides umbes 27 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles