Video: Eestis alustasid kooliteed esimesed pagulaslapsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raatuse koolis saavad esimesed pagulaslapsed eesti keele õpet peamiselt pildimaterjali ja mängude abil. Noorematega tuleb alustada ladina tähestiku õppimisest.
Raatuse koolis saavad esimesed pagulaslapsed eesti keele õpet peamiselt pildimaterjali ja mängude abil. Noorematega tuleb alustada ladina tähestiku õppimisest. Foto: Margus Ansu

Jõgevamaal Vaimastvere koolis alustasid õpinguid esimesed pagulaslapsed. 

Jõgevamaal Vaimastvere koolis alustas sel sügisel õpinguid viis pagulaspere last. Õpetajate üllatuseks on lapsed vaatamata keele-probleemile väga usinad ning täis tahtmist õppida. 

Samas ei pruugi kool aga õpetamise vilju näha, sest kui riik annab pagulasperedele elamisloa, kolivad nad Vaimastvere hoolekande-asutusest püsivasse elupaika.

Vaimastvere kooli direktor Väino Ling: Meil on hetkel koolis viis pagulaslast kolmest riigist. On Armeenia lapsed, on ka Iraagist ja Süüriast. Lapsed on esimeses ja teises klassis ning ka üheksandas klassis. See on meile kõigile uus ja huvitav kogemus. 

Nagu ka geograafia õpetajale oli pagulaslapsega kohtumine esmakordne, siis sama saab öelda ka eesti keele õpetaja kohta. Tema tunnis on näiteks neli pagulaslast. Esimene täht, mida õpetja püüdis lastele suupäraseks teha oli loomulikult «õ». 

Vaata lähemalt videost, kuidas see õnnestus!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles