Tänapäeva globaliseeruvas maailmas liiguvad info ja trendid kiirelt. Veel mõned aastad tagasi oli sushisöömine Eestis märksa tavatum kui nüüd.
Kuidas saada professionaalseks sushikokaks vaid mõne kuuga?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvav huvi on turule toonud erinevaid probleeme. Ühelt poolt on meil küll palju uusi ettevõtteid ning täna oskavad sushimaiad eestlased hinnata juba ka sushi kvaliteeti võrdluses teiste pakkujatega, kuid samas on see tinginud kvalifitseeritud tööjõu puuduse, mis tähendab et sushikokkadena võetakse tööle ka ilma vastava hariduseta.
Ameerikas on nüüd loodud instituut neile, kes tahavad õppida justnimelt sushikokaks. Kursus kestab vaid 2 kuud, kuid on see-eest väga tiheda kavaga.
Vaata täpsemalt videost!