Video: Charlie Hebdo kujutas Itaalia maavärina ohvreid makaronide ja lasanjena (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Prantsuse satiiriväljaanne Charlie Hebdo langes kriitika alla, kuna kujutas Kesk-Itaalia maavärina ohvreid makaronide ja lasanjena.

Itaalia keskosa taba 24. augustil kell 3.36 kohaliku aja järgi maavärin magnituudiga 6,3, võttes elu ligi 300 inimeselt, edastab The Local. 

Itaalia justiitsiministri Andrea Orlando sõnul on Charlie Hebdo looduskatastroofi teemaline karikatuur haiglane ning et väljaande eesmärgiks oli saada tähelepanu ja keerata skandaal üles.

Karikatuuril on näha sidemetes verist meest, juures tekst «tomatikaste», kõrval põletushaavade naine tekstiga «penne makaronid juustuga» ja eemal veel majarusudega vaheldumisi hukkunuid, kelle kohta on kasutatud sõna «lasanje».

Joonistused on kokku võetud lausega: « Maaväin Itaalia moodi».

24. augusti maavärinas sai rängalt kannaada Amatrice, mida tuntakse sealse roa pasta all`amatriciana poolest.

Itaalia senati juhi Pietro Grasso sõnul ta austab sõnavabadust, ka satiiri- ja irooniavabadust, kuid ohvrite üle sellisel viisil irvitamine on liig, mis liig.

Charlie Hebdo sai maailmakuulsaks möödunud aasta 7. jaanuaril kui Pariisis asuvat toimetust ründasid džihadistid Said ja Cherif Kouachi, kes tapsid 12 inimest. Rünnaku korraldajaid solvas selle väljaande pidev irvitamine moslemitele püha prohvet Muhamedi üle.

Pärast seda muutus väljaanne väga populaarseks ja talle tekkis palju poolehoidjaid.

Prantsuse saatkond Roomas teatas, et Charlie Hebdo maavärinateemalised karikatuurid ei kajasta Prantsusmaa ametlikku poliitikat ega seisukohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles