Flo Kasearu ootab oma videosid uurima

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flo Kasearu videoinstallatsioon.
Flo Kasearu videoinstallatsioon. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Sel laupäeval, 5. veebruaril kell 18 avaneb Pärnu kesklinnas asuvas J. Barbaruse nimelises kontrakultuuri keskuses Flo Kasearu väljapanek, mille tähtsaimaks osaks on kunstniku videod.

Keskuse inimhingede inseneri Toomas F. Aru selgitusel saab laupäevast 5. märtsini iga päev 16-18 vaadata keskuses Flo Kasearu lühifilme “ESC” (13 minutit), “Kunstjärjekord” (6 minutit), “Parim enne on möödas” (15 minutit) ja “Ma ei taha Obamat” (11 minutit). Peale selle on vaadata Kasearu pildiseeria “Töötus lahutab meid”.

“Flo Kasearu teosed on alati sotsiaalse sõnumi kandjad,” selgitas Aru. “Ta teosed suhestuvad linnaruumi ja seal ruumis olevate inimsuhetega. Olgu see siis teos “Kunstjärjekord”, kus tekitatakse kunstlikult järjekord Kunstihoone ette, või siis “Parim enne on möödas”, kus heidetakse pilk väikeettevõtja argipäeva.”

Aru kinnitusel soovib Kasearu, et näituse külastaja lihtsalt ei vaataks tema filme, vaid teostaks sõeluuringu (ingl screening – A. T.).

Kasearu on pärit Pärnust, ta on õpinud Eesti kunstiakadeemias ja täiendas end Berliinis ning Istanbulis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles