Maailma džässilauljatar nr 1 esineb kevadel Jazzkaarel

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadise Jazzkaare peaesineja on viiekordne Grammy-võitja Dianne Reeves
Kevadise Jazzkaare peaesineja on viiekordne Grammy-võitja Dianne Reeves Foto: Jazzkaar

Kevadise Jazzkaare peaesineja on viiekordne Grammy-võitja Dianne Reeves.

Suurepärase rütmivalitsemise, mängleva improviseerimisoskuse ning viieoktavilise hääleulatuse poolest tuntud Reeves esineb 27. aprillil Nordea Kontserdimajas Tallinnas. 

Foto: Jazzkaar

Jazzkaare kunstilise juhi Anne Ermi sõnul on Dianne Reeves läbi 30 loomeaasta ja 18 sooloplaadi tõusnud džässimaailma absoluutsesse tippu.

«Talente on maailmas palju, aga Reevesile omast haaret ja sügavust kohtab harva. Ta on ka minu vaieldamatu lemmik,» sõnas Erm. Reevesi edu lauljateel on olnud seotud tema detailipeene esituse ja värskete valikutega. Džässistandardid on ta julgelt paigutanud oma uudse koega tõlgendustesse. Ta pole peljanud ka popajastu hitte, kuid on alati esitanud neid džässivõtmes. Lauljatari esituses on džässitraditsiooni kõrval kuulda soul'i alatoone, Kariibi mere rütme, afrohõngu, klassikatunnetust ja Brasiilia nõtkust.

Sel korral esineb diiva 27. aprillil Nordea Kontserdimajas oma kvartetiga, kus astuvad üles Peter Martin, Romero Lubambo, Reginald Veal, Terreon Gully. Varem on Dianne Reeves elamusi pakkunud Eesti publikule kahel korral.

Lauljatari uusim album, 2015. aastal Grammy-tiitli pälvinud «Beautiful Life», ühendab R&B, ladina ja popi elemente 21. sajandi džässivõtmes. Kevadeks on oodata ka lauljatari uut kauamängivat. 28.

Tallinna rahvusvaheline festival Jazzkaar toimub 21. - 30. aprillini 2017.

Festivali koduks saab taas parimat festivalimeeleolu pakkuv Telliskivi Loomelinnak. Kontserdid toimuvad Punases Majas ja Vabal Laval.

Dianne Reevesi kontserdi piletid tulevad müüki esmaspäeval, 5. septembril kell 10.00 Piletilevis. Samuti saab 5. - 30. septembrini osta festivalipasse erihinnaga 190 eurot. 1. oktoobrist on festivalipassi hind 250 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles