Täna algas artistide taotlusvoor ja delegaadipasside soodusmüük järgmise aasta Tallinn Music Weekile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week: Weekend festival showcase, Cartoon
Tallinn Music Week: Weekend festival showcase, Cartoon Foto: Gert Nõgu

Põhjamaade suurim uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) toimub tuleval kevadel 27. märtsist 2. aprillini. Juba üheksandat korda aset leidva linnafestivali esinejate nimistusse pürgivate artistide taotlusvoor käivitus täna TMW kodulehel

Alates 1. septembrist kuni 1. novembri südaööni on avatud veebipõhine taotlusvoor artistidele, kes soovivad järgmise aasta TMW festivalil üles astuda. Taotlused on oodatud mistahes muusikastiilide esindajatelt; nii sooloartistidelt kui suurematelt kooslustelt, nii interpreetidelt kui heliloojatelt, kel huvi laiendada oma kuulajaskonda ning tegutseda ka väljaspool oma kogukonna ja riigi piire.

Terve nädala kestva linnafestivali tuumaks oleva kolmepäevase muusikaprogrammi koostab laekuvate esinemistaotluste põhjal TMW korraldustoimkond, kuhu kuuluvad erinevate muusikaettevõtete ja plaadileiblite esindajad, ürituste korraldajad ja oma žanri ning skene parimad asjatundjad.

Algselt eeskätt Eesti muusika tutvustamiseks loodud TMW on kaheksa tegutsemisaasta jooksul kujunenud oluliseks väljundiks ka üleilma muusikakogukondadele. Nii laekus viimasele festivalile rekordarv esinemissoove ligi 1300 artistilt 47 riigist. Programmi kinnitati üle 250 artisti 30 riigist, teiste seas eksperimentaalfolgi bänd The Revolutionary Army of the Infant Jesus Inglismaalt, biidiskene maailmanimi Pixelord Venemaalt, Kanadas resideeruv Eesti juurtega elektroonika-artist Kara-Lis Coverdale, Soome uue muusika põnevamaid nähtusi Jaakko Eino Kalevi, Taani-Soome indie-superbänd Liima ning tippdirigent Kristjan Järvi. Eksootilisematest ja kaugematest riikidest olid kavas esindatud Iisraeli, Liibanoni, Austraalia ja Ameerika Ühendriikide muusikud.

Tallinn Music Weeki publikulemmik!
Tallinn Music Weeki publikulemmik! Foto: Pressimaterjalid

TMW 2016 õhtused esitluskontserdid toimusid kokku enam kui 150 laval üle linna. Oma lavasid esitlesid TMW raames esmakordselt ka tuntud Soome festivalid Flow ja Tuska. Lisaks õhtusele programmile Von Krahlist Lennusadama vesilennukite angaarini toimus üle 100 pealelõunase linnalava-kontserdi ootamatutes paikades Musumäest trammini.

Viimaste aastate jooksul TMW-il esinenud Eesti artistide riigipiire ületavatest saavutustest väärivad esile tõstmist TMW 2015 Wire artistipreemia võitja Maarja Nuudi esinemised olulistel välisfestivalidel, sh maailmamuusika tähtsündmustel WOMAD ja WOMEX ning tema tänavuse sooloalbumi «Une meeles» positiivsed arvustused maailma mõjukamais muusikaväljaandeis. Elektropopi artist NOËP sõlmis mullu lepingu Sony Music Rootsi esindusega, astus tänavu esimese Eesti artistina üles Flow festivalil Soomes ning valmistub esinemisteks Waves Vienna talendifestivalil ja Beirut Jam Session’il Liibanonis. Pärimuskütte punt Trad.Attack! on sel aastal tuuritanud Lõuna-Koreast Kanadani ning oktoobris ootab neid esinemine Hispaanias WOMEXi festivalil. TMW 2016 Telliskivi Loomelinnaku poolt välja pandud artistiauhinna võitja I Wear* Experiment kinnitati aga sügisel Lõuna-Koreas toimuva Aasia suurima uue muusika festivali Zandari Festa programmi.

Tallinn Music Week: Weekend festival showcase, Cartoon
Tallinn Music Week: Weekend festival showcase, Cartoon Foto: Gert Nõgu

Esinemisavalduste esitamine TMW 2017 festivalile kestab kuni 1. novembri südaööni veebiaadressil SIIN.

Programmi kinnitatud artistide nimistu kuulutatakse välja veebruari alguses.

Alanud on ka soodushinnaga TMW delegaadipasside müük.

Delegaadipass tagab lisaks muusikafestivalile pääsu 31. märtsist 1. aprillini toimuvale TMW konverentsile ning ligipääsu registreerunud kontaktide andmebaasile. Kuni 30. septembrini on delegaadipassid hinnaga 100 € saadaval TMW veebipoes.

Festivali kaheksa toimumisaasta jooksul on TMW konverentsil teiste seas üles astunud plaadimärgi Sire Records (Madonna, Ramones) legendaarne asutaja Seymour Stein, mõjukad artisti-managerid Peter Jenner (Pink Floyd), Marie Dimberg (Roxette) jt, epohhiloova punkbändi The Slits liige Viv Albertine jpt. Igal aastal osaleb konverentsil ka rahvusvahelise haardega muusika- ja kultuuriväljaannete (MOJO, Drowned in Sounds, The Guardian, The Quietus jt) ja plaadifirmade (Sire/Warner, Universal, Matador Records, Captured Tracks jt) esindajaid ning festivalide (Eurosonic, Great Escape, Glastonbury jt) talendikütte.

Tallinn Music Week Von Krahlis.
Tallinn Music Week Von Krahlis. Foto: Ken Keller

TMW konverentsiprogramm avalikustatakse järk-järgult alates 2017. aasta jaanuarist.

TMW2017 festivalipassid on kuni 30. novembrini müügil hinnaga 40 eurot TMW veebipoes.

Festivalipass tagab sissepääsu kõikidesse TMW muusikaprogrammi kuuluvatesse klubidesse ning sisaldavad eripakkumisi muude festivaliosade raames.

Lisaks õhtustele kontsertidele ja konverentsile toimuvad TMW  raames tasuta «Linnalava» kontserdid, vestlussari «TMW jutud» ning  linna mõnusamaid söögikohti tutvustav restoranifestival «TMW maitsed». Samuti jätkuvad Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud eriprogramm «TMW kunst», Disainiturg ning avalikku linnaruumi hõlmav heli- ja arhitektoonika projekt. Lisainfo siin.

TMW jutud Mustas Puudlis 28.03.16
TMW jutud Mustas Puudlis 28.03.16 Foto: Meisi Volt

Tallinn Music Week 2017 kuupäevad:

27. märts - 2. aprill: TMW maitsed, TMW jutud, TMW linnaruum

28. märts - 2. aprill: TMW kunst

30. märts - 1. aprill: TMW linnalava (tasuta päevased kontserdid)

30. märts - 1. aprill: TMW muusikafestival (õhtused klubikontserdid)

31. märts - 1. aprill: TMW konverents

1.-2. aprill Disainiturg

Tallinn Music Week 2016 numbrites:

250 esinejat 30 riigist

34 676 festivalikülastajat

1036 konverentsidelegaati (neist 624 välisdelegaati)

128 välisajakirjanikku

70 festivali toimumispaika

195 505 veebilehe külastust 144 riigist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles