Saksa politsei uurib, kes müüris mošee ukseava kinni (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei
Saksa politsei Foto: SCANPIX

Saksamaa kirdeosas Mecklenburg-Vorpommernis müürisid tundmatud isikud mošee ukseava kinni ja panid telliste vahele islamofoobseid lendlehti.

Kohalikud leidsid ehitamisel oleva mošee ukseavast ühe meetri kõrguse tellisemüüri 26. augustil, edastab The Local.

Saksa meedia teatel uurib politsei juhtumit kaheosalisena, millest üheks on kinnisvara rikkumine ja teiseks vihakuritegu.

Telliste vahele pandud kirjutistest tehtud fotod jõudsid Facebooki ja ühel neist on kirjas: «Te peate end usklikeks, meie silmis olete sissetungijad».

Ukseavas oli ka lause, mis väidetavalt pärineb Türgi presidendilt Recep Tayyip Erdoğanilt: «Mošeed on meie barakid, minaretid on meie täägid ja usklikud on meie sõdurid», olles selles kontekstis viiteks, et moslemid on sõjakad ja terroristid.

Saksamaal on vihakuritegude arv alates 2015. aastast, mil riiki saabus rekordiline arv põgenikke, märkimisväärselt kasvanud. Hiljutise uuringu kohaselt esineb islamofoobiat  varasemaga võrreldes rohkem.  

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles