Uue näoga “Koolitants” jutustab lugusid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WAF-Dance’i tüdrukud “Koolitants 2010-l”.
WAF-Dance’i tüdrukud “Koolitants 2010-l”. Foto: Urmas Luik

Sel laupäeval toimub Pärnu kontserdimajas festivali “Koolitants” Pärnu- ja Saaremaa eelvoor. Tantsufestivali teema on “Mis lugu jutustad sina?”.

17. “Koolitantsu” peakorraldaja Mihkel Ernitsa teatel on festival saanud uudse visuaalse kujunduse ja jõuab finaalkontserdiga Tallinna Nokia kontserdimajas rohkemate inimeste ette kui kunagi varem.

“Olles väga laia kandepinnaga, üleriigiline noorte tantsufestival, on loomulik, et 2011. aasta “Koolitantsu” teema haakub kultuuripealinna ideega “Mereäärsed lood” ja toetab seda,” seletas Ernits. “Tants kannab endas ennekõike mingit lugu, just seda aspekti tahab festival käesoleval aastal rõhutada.”

Ernitsa sõnutsi on nii käesoleva aasta teemavaliku kui traditsioonilise teemakategooria ärajätmise eesmärk ühtlustada kõigi kategooriate sisulist kandvust, mille puhul nii juhendajad kui tantsijad saavad oma tegevust rohkem lahti mõtestada. Uue lähenemise kaudsem eesmärk on suurema arvu mõtlevate tantsijate ja publiku pealekasvatamine.

Kõik festivali tantsud peavad olema noorte ja nende juhendajate omalooming, mida esitavad lapsed-noored vanuses neli kuni 20 aastat.

Eelvoorud toimuvad laupäevases eelvoorus kahes osas: vaba-, estraadi- ja lastetantsud ning show-, Eesti-teemalised ja tänavatantsud. Pärnumaalt on eelvoorudesse registreeritud 67 tantsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles