Trikirattur Rasmus Paimre: Eestis võiks olla üks korralik suur sisepark

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Rasmus Paimre on sõidab trikirattaga juba 15-eluaastast.
Pärnakas Rasmus Paimre on sõidab trikirattaga juba 15-eluaastast. Foto: Fernando Rodriguez Marmolejo

Pärnust pärit Rasmus Paimre on 20-aastane noormees, kes on trikiratta seljas ringiratsutanud vaid viimased viis aastat, kui selle aja jooksul korda saatnud nii mõndagi. Noormehele saab kaasa elada nädalavahetusel toimuval Simpel Sessionil, kirjutas ajakiri Sahtel.

Mis nende aastatega praeguseks sinu arvates Eesti BMX-skenes muutunud on?
Parke on juurde tekkinud, seega talved saab paremini üle elada. Varem ei olnud talvel kuskil sõita ja pidime selleks Haapsallu, Tartusse, Tallinna või Valka minema. See võttis aga palju raha ja aega, niisiis käisime enamasti vaid nädalavahetustel. Nüüd saab Tihemetsa sisekas käia, mis on oluliselt lähemal kui teised. Pärnus on ka Che, kus kahte quarterit saab sõita. Üldiselt on aastatega palju vanu sõitjaid eluga edasi läinud ja ratta sinnapaika jätnud, mis küll ei ole eriti tore, aga samas tuleb noori pidevalt peale.

Soovid sa, et midagi oleks teisiti?
Eestis võiks olla üks korralik suur sisepark, kus saaks aastaringselt sõita. Samuti võiksid kõik sõbrad, kes sõitmise pooleli on jätnud, seda edasi teha, mitte klubisid vallutada.

Kuidas hetkel Pärnu skenega on – kellega koos tavaliselt sõidad ja kus?
Pärnusse on just viimaste aastatega tekkinud palju noori sõitjaid. Suvel käivad kõik Munamäe välipargis või striidis, kui miskit huvitavat leidub. Talvel sõidan tavaliselt Tihemetsas, mis on Pärnust umbes 50km kaugusel ehk nii 35 minutit autoga. Käime seal enamasti oma kaadriga: Jaanus, Ott, Ets, Marko, Mikk ja mõned veel.

Veetsid sel suvel aega Hispaanias, kus osalesid isegi võistlustel ning said tulemuse kirja. Ehk räägid täpsemalt?
Osalesin Barcelonas toimunud võistlusel Bike Show BNC, kus sain pro-klassis 2. koha. Läksin sinna täiesti suvalisel ajal, et lihtsalt striiti sõita ja puhata. Võistlusest kuulsin ühelt kohalikult, järgmisel hommikul läksime seda üle vaatama ja nii ta läks.

Räägi, mis on Pirate BMX ja kuidas sa sellega seotuks said?
Tegemist on noore Barcelona rattafirmaga, mille sain edale sponsoriks päev pärast Bike Show BNC võistlust. Rääkisin ühe korraldajaga ja hiljem selgus, et ta on Pirate BMXi omanik. Järgmisel päeval pakkuski ta mulle diili, et saan neilt juppe muid asju. Tegemist on väga lahkete ja sõbralike inimestega, neid Barcelonas ikka jagus.

Kes veel Pirate'i tiimis sõidavad või ettevõtmisega seotud on?
Tiimis on neid päris palju, kuid ise olen sõitnud vaid paariga neist – Nil´i ja Noe´ga. Praegu on tegemises ka nende koduleht piratebmx.es, kus end kõige toimuvaga kursis saab hoida. Fotondusega tegeleb neil  Fernando Marmolejo, kellega koos pildistasime ja pidutsesime ka Barcelonas.

Sõitsid suvel ka Gdańskis, Poola Baltic Games'il. Räägid ehk, kellega selle tripi ette võtsite ja kuidas üritus oli?
Käisime seal Neuga (Ingvar Neumann – toim.). Tripp oli väga rets – autoga sinna ja tagasi, kuumus oli ka veel nendel päevadel põhjas. Õnneks toimus võistlus õhtul. Kõik läks hästi, mina sain seal 7. koha ja Ingvar 9nda.

Kas Poola on ikka veel sketchy? Mõni road-story, mida tahaksid meiega jagada?
Poola esmamulje oli nagu alati, kuid Gdansk oli küll täiesti okei linn. Sinna sõites pöörasime korra valesti ja läksime mööda õudukateed, mille ääres kasvasid puud, mis ulatusid tee kohale ja moodustasid tunneli. Täielik “Wrong turn”. Lõpuks jõudsime sealt siiski välja ja pärast 30-kilomeetrist ringi jõudsime kohale.

Minu andmetel on see su kolmas Simpel Session tulemas, mis tunnetega peale lähed?
Jah kolmas, ootan seda julmalt, sest sõitjate nimekiri ja park erakordselt head.

Oled näinud Simpel Sessioni uut pargidisaini. Mis muljed on?
Meeldib väga! Läbimõeldud park, mis pakub kõigile võimalusi. Just selline nagu vaja. Kahju ainult, et Eestis nii suuri parke ei ole, kus harjutamas käia.

On sul oma lemmikuid, kelle sõidu nägemist ootad Sessionil rohkem kui mõne teise oma?
Ootan väga kõikide sõitmist, kuid eriliselt tahaks näha Tom Duganit ja Dakota Roche’i, kes on esimest korda siin. Lisaks kõiki Eesti sõitjaid, kes kohal on.

On sul 2011. aastal plaanis ratta seltsis ka reisida?
Plaane on palju, kuid kõik nendest kahjuks ei täitu. Kindel on vaid see, et lähen jälle Hispaaniasse trippima ning sel korral kaugemale kui Barcelonasse. Seville’i ehitati uus betoonpark, mis on sealkandi üks suuremaid.

Mis muljed sulle Summer Sessioni Helsingi versioon jättis? Sõitsid finaalis 12. kohale.
Üks parimatest üritustest sellel suvel. Ben Hennon muutis mu reaalsust quarter-to-quarter whip’iga. Aga jah, mul läks seal päris kenasti, kuid mitte nii kenasti kui kvalifikatsioonis. Finaalis olin rampväsinud, sest päev oli pikk.

Olete koos Reigo Alpiga olnud üsna aktiivsed veebivideote meisterdajad. Kes on Reigo ja kas kevadel on ka midagi uut plaanis?
Reigo on minu hea sõber, kellega jagame Pärnus korterit. Temaga on chill filmida. Talvel sõidab ta lumelauda ja palju aega tal minuga filmimiseks ei jää. Peab tõesti kevade ära ootama, eks siis näeb.

Õpid Mainori ettevõtluskõrgkoolis. Kuidas sellega läheb ning kas ettevõtlus võib ka kuidagi rattasõiduga seotuks saada?
Koolis läheb suhteliselt hästi ja kõik on kontrolli all. Õpin seal turundust. Saab näha, kas seda tulevikus ka rattasõiduga seon, kuid loodan seda väga.

Mis on sinu TOP 3 veebisaidid, mida külastad?
Thecomeupbmx.net, Sahtel.ee, defgrip.net

Liha või kala?
Liha!

Striit või park?
Ühel päeval üks, teisel teine.

Reggae või rock?
Rock.

Pärnu või Tartu?
Pärnu, suvepealinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles