Fotod ja video! Tallinnas Kalarannas avati tuntud Eesti juuksuri Helen Heinroosi elustiilistuudio!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 24. augustil õnnestus Elu24’l osa saada ühe uue põneva koha avapeost Tallinnas Kalarannas. Avati maailmas palju ringi rännanud tuntud Eesti juuksuri Helen Heinroosi elustiilistuudio – Helen Heinroos Hair.

Õhtu peategelane Helen on sündinud ja kasvanud Tallinnas. Täpsemini Nõmmel, kust sai alguse ka tema uudishimu juuste vastu.

Üheksakümnendate alguses, pärast Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamist, tekkis Heleni emal soov pöörata oma elus uus lehekülg ning teha midagi täiesti uut. Võib-olla isegi hullumeelset. Nimelt tuli siiani raamatuid müünud naisel mõte avada oma koduhoovis ilusalong. Heleni sõnul ei teadnud ema toona juustest midagi, kuid südamesoov oli suurem ja valjem kui mõistuse hääl ja nii saigi avatud Pireti Ilusalong, mis täna, 21 aastat hiljem, veel edukalt tegutseb.

Heleni ema muide ei lõika ja värvi siiani juukseid, vaid tegutseb nüüd hoopis kasside grooming'uga.

Helen Heinroos Hair elustiilistuudio avamine
Helen Heinroos Hair elustiilistuudio avamine Foto: Mariann Liimal

Ei ole raske arvata, kust Heleni seiklushimu pärineb. Oma karjääri ning loometöö jooksul on Helen sattunud maailma eri paikadesse nagu Las Vegas, Los Angeles, Valencia, Milano, London jne. Ikka ajendatult soovist areneda, avastada ning kogutud teadmisi ja oskusi teistele peegeldada. Need rännakud on Helenit tema teekonnal, leidmaks see, mis tõeliselt omane, väga inspireerinud. Naise sõnul on tema stiil siiski põhjamaiselt eestlaslik, kuid seda ilmestab kindlasti temast endast õhkuv  boheemlaslikkus. Selline on ka Heleni äsjaavatud elustiilistuudio. Peale pikka Eestist äraolekut on Helen nüüd avanud koha, kus ta isegi käia tahaks, ning kus on väga selgelt näha, millises rütmis juuksekunstnik hingab.

Stuudiosse on Helen enda ümber koondanud inimesed, kelle kaasamisel usaldas ta lihtsalt oma sisetunnet. Siiani on ta oma otsusega väga rahul olnud. Kõik tema kolleegid on oma loometeel eri punktides ning Heleni sõnul ei saa kunagi kedagi süüdistada millegi valesti tegemises, vaid saab suunata ning inspireerida, et siis koos ühiselt edasi areneda.

Areng tundub Heleni jaoks olevat üldse väga kesksel kohal. Ka nüüd, pärast kodmaale naasmist ning päris oma koha avamist, jätkab Helen rahvusvahelist võistlemist ning enda koolitamist. Oma professionaalses elus võtab rõõmsameelne naine pidevalt ette uusi katsumusi. «Ennast peab pidevalt ületama. Võtma vastu ülesandeid, mis on sulle väljakutse. Kui sa ei proovi, siis sa ei saavuta.»

Helen Heinroos Hair elustiilistuudio avamine
Helen Heinroos Hair elustiilistuudio avamine Foto: Mariann Liimal

Juuksed on Heleni jaoks naise suurim varandus. «Juuksed on miski, mille läbi sa iseennast lood. Seda, kes sa oled. Olenemata sellest, kas sa tahad välja paista või mitte.» Siinkohal on oluline ära märkida, et Heleni kliendibaas ulatub väikelastest ning lokke soovivatest vanaemadest roheliste, roosade, siniste juuste austajateni välja. «Ma tahan pakkuda inimesele rahulolu. Püüan igaühes ära tunda selle, mis teeb temast selle, kes ta on ja see parimal viisil välja tuua.» Nii ei peakski mitte keegi pelgama Heleni stuudio ustest sisse astuda!

Londonist, kus Helen 3 aastat elas, võttis ta kaasa teadmise, et elu ei ole lill. Vaja on on teha tööd ning näha vaeva. Edasipüüdliku juuksuri enda näitel võib öelda, et kui tõeliselt pühenduda oma kutsumusele ning näha ränka vaeva, võivad unistused tõepoolest kõige kaunimal viisil täituda!

Helen Heinroos Hair Opening from Marko Koks on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles