Kanada politsei uurib olümpiamängude huskyde tapmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada politsei uurib olümpiamängude huskyde tapmist
Kanada politsei uurib olümpiamängude huskyde tapmist Foto: SCANPIX

Kanada politsei alustas uurimist, miks ja kuidas tapeti 2010. aasta taliolümpiamängude ajal suusakuurordis Whistleris turistide kelke vedanud huskyd.

Väidetavalt pandi julm veretöö toime 2010. aasta aprillis, kui ühele olümpiamängudega seotud töötajale anti käsk 100 koera hukata, kirjutab The Telegraph.

Mees kasutas koerte tapmiseks püssi ja jahinuga. Koeralaibad viskas massihauda.

Kanada ajakirjanduse andmetel langetati kaks kuud pärast olümpiamänge koerte tapmise otsus, kuna turistide huvi paiga vastu kahanes märgatavalt ning koeri ei jõutud enam ülal pidada.

Huskysid kasutasid turistide sõidutamiseks kaks kohalikku turismifirmat Outdoor Adventures ja Howling Dogs.

Koerte tapmisjuhtum tuli päevavalgele töötaja kaudu, kellel diagnoositi posttraumaatiline stress. Mees tunnistas, et talle anti käsk koerad hukata. Hiljem aga kannatas ta selle tõttu vaimsete häirete käes.  

Kanada loomakaitseorganisatsiooni esindaja Marcie Moriarty sõnas, et töötaja kirjeldas loomade tapmist kui väga julma tegu.

«Alati ei õnnestunud ühe lasu või noatõmbega husky elu lõpetada ja koer jäi piinlema. Eriti julm, et teised hukatavad koerad seda nägema pidid,» lausus loomakaitsja.

Loomakaitsjad plaanivad turismifirmade vastu kohtusse minna. Koerte elu lõpetanud mehele määrati advokaat.

Firma Outdoor Adventures leheküljel seisab, et huskydega kelgusõit maksab ühele isikule 169 Kanada dollarit. Juures on reklaamlause, et «see on erakordne kogemus».

Kanada seaduse järgi saab looma piinamise ja tapmise eest määrata kuni viieaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles