Video: 1500 joobes ameeriklast triivis Kanadasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Huron Float Down 2016
Port Huron Float Down 2016 Foto: Youtube

Ootamatult teisest suunast puhuma hakanud tuule tõttu triivis umbes 1500 joobes ameeriklast, kes liikusid täispuhutavatel madratsitel, parvedel ja paatidel, Kanada rannale.

Ameeriklaste Port Huron Float Down leiab igal aastal aset St. Clairi jõel, mis voolab USA Michigani ja Kanada Ontario piiril, edastab thetimesherald.com.

21. augustil osales sel sündmusel umbes 1500 inimest, kes veekogul olles alkoholi tarbisid. Tugeva tuule tõttu jõudsid nad sihtkoha asemel Kanadasse Sarniasse, kus neid asus päästma Kanada rannavalve.

Osa inimesi ujus tagasi USA poolele, kuna ei soovinud langeda Kanada võimude kätte põhjusel, et neil ei olnud kaasas isikut tõendavat dokumenti.

«Inimesed hüppasid kummialustelt vette teatades, et ujuvad koju tagasi,» teatas Kanada rannavalve esindaja Peter Garapick.

Sarnia võimud organiseerisid bussid, mis Kanadasse saabunud ameeriklased üle piiri tagasi USAsse sõidutasid. Kuna inimesi oli palju, siis kestis operatsioon politsei valvsa pilgu all mitu tundi.

Garapicku sõnul olid ameeriklased poolalasti ja märjad, kuid neile anti rätikuid ja tekke ümber. Samas jäi silma, et suur osa ameeriklastest oli veele läinud päästevestideta. 

Port Huron Float Down korraldajad tänasid Facebookis ameeriklasi aidanud Kanada rannavalvet.

«Näitasite üles tõelist sõprust ja tõendasite, et kanadalased on head naabrid,» teatasid sündmuse korraldajad.

Port Huron Float Down sündmus algas Huroni järve lõunaosast Lighthouse´i rannalt ja eesmärgiks oli jõuda mööda St. Clairi jõge Marysville`i Chrysleri rannale. Kogu teekonna pikkus oleks olnud umbes 13 kilomeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles