Video: Eestlaste lennutatud maailma esimene Pokemon kosmoses

Elu24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste lennutatud maailma esimene Pokemon kosmoses
Eestlaste lennutatud maailma esimene Pokemon kosmoses Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Teadusteatri Teeme Keemiat poolt korraldatud Stratomonidé PokéDrop 2016 raames lennutati 18.08.2016 teadaolevalt esimest korda maailmas Pokemoni mänguasjad kosmose suunal kõrgustesse. Viljandi järve äärest startinud pallilennu ettevalmistusi oli vaatama tulnud üle poolesaja inimese, kellest huvilisi oli spetsiaalselt kohale tulnud ka Tartust. Lisaks pakuti huvilistele tasuta ka efektselt tossavaid jooke Mulli OÜ poolt.

Õhupallilennuks täideti lateksist õhupall umbes 6000 liitri heeliumiga ning pall tõusis 33571m kõrgusele. Kõikide huviliste nähes kukutati umbes 200m kõrguselt alla 3 Pokemoni mängulooma ning lisaks peideti meeskonna poolt üks ära Viljandi tänavatele. Neljast mänguasjast kolm leidsid omale uue omaniku kahe päeva jooksul.

«Rõõm oli näha sära noorte silmades! Kui pall oma lendu alustas ning hakkas kõrgust koguma, siis täiesti spontaanselt hakkas rühm lapsi jooksma palli lennutrajektoori suunal, et leida esimesena Pokemone – tore, kui meie tegemised korda lähevad!» sõnas idee autor Viktor Tund.

Pokemonide lennutamise eesmärgiks oli tutvustada noortele ilmavaatlusõhupallidega läbiviidavaid projekte ning stratosfääri avastuslendusid. Eesti Teadusagentuuri ning Haridus ja Teadusministeeriumi poolt toetatava projekti raames alustab meeskond septembris koolide jaoks lendusid tutvustavate materjalide koostamist, mille abil oleks lihtsam alustada taoliste projektidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles