Hiinas rajati varaste vastu uus «Hiina müür»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas rajati varaste vastu uus «Hiina müür»
Hiinas rajati varaste vastu uus «Hiina müür» Foto: kunming.cn

Ida-Hiina Zhejiangi provintsi Aodi küla elanikud tüdinesid pidevatest vargustest ja võtsid oma kaugetelt esivanematelt õppust ning rajasid Suure Hiina müüri eeskujul oma küla ümber kaitsemüüri.

Meetri paksuse ja ligi seitsme meetri kõrguse müüri rajamine läks maksma pool miljonit jüaani (umbes 55 000 eurot), edastab AFP.

Kuid müür ei ole iidse kuulsa müüri koopia, sest müüris olevad väravad ei toimi mitte inimjõul vaid magnetkaardi abil.

Aodi küla sai jõukaks pärast seda, kui 2007. aastal rajati sinna piirkonda tänapäeva nõuetele vastav teed. Tee aitas kaasa sellele, et mitmed firmad rajasid sinna oma ettevõtted.

Külaelanikud rikastusid ja said osta mobiiltelefone, arvuteid, telereid ja muid elektroonikaseadmeid. Kuid küla jõukus hakkas kohale meelitama ka vargaid.

«Meie inimesed elavad üha jõukamalt, selle tõttu tuli rangemad turvameetmed kasutusele võtta,» selgitas külanõukogu esindaja Ruan Guolin.

Aodi küla elanike keskmine sissetulek möödunud aastal oli rohkem kui 20 000 jüaani. See on maapiirkondade elanike keskmisest sissetulekust, mis ulatub 5919 jüaanini, märksa enam.

Iidse ja keskaegse Hiina linnade ja külade ümber olid tavaliselt kaitsemüürid. Tänapäeval on Hiina üheks sümboliks kuulus Suur Hiina müür, mis rajati mitme sajandi vältel mongolite rünnakute vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles