Olümpiajooksjad Hamblin ja D´Agostino said «ausa mängu» autasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa Nikki Hamblin aitab  ameeriklannat Abbey D'Agostinot
Uus-Meremaa Nikki Hamblin aitab ameeriklannat Abbey D'Agostinot Foto: SCANPIX

Olümpiamängudel on iga sportlase suureks eesmärgiks saada kuldmedal, kuid on veel üks autasu, mille saavad vähesed väljavalitud.

Uus-Meremaa jooksja Nikki Hamblin ja USA jooksja Abbey D´Agostino ei võitnud kuld- ega hõbemedalit, kuid nad said esmaklassilise sportlikku käitumise eest «ausa mängu» autasu, mis on olümpial ainus selline eriautasu, edastab The Independent.

Naisjooksjad said maailmakuulsaks sellega, et aitasid üksteist 5000 meetri jooksus.

Hamblin komistas ja kukkus, kui joosta oli veel 2000 meetrit ning tema taga tulnud d`Agostino komistas ja kukkus samuti. Ameeriklanna tõusis kähku püsti, kuid ei jooksnud edasi, vaid aitas Hamblini püsti. Siis ilmnes, et D´Agostino jalg oli raskelt kannatada saanud ja ameeriklanna pidi istuma. Lõpuks õnnestus Hamblinil D´Agostino püsti aidata ja kaks naist jooksid koos lõpuni.

Mõlemad jooksjad said profesioonaalse sportliku käitumise eest koha finaalis, kuid D´Agostino ei saanud vigastuse tõttu selles osaleda. Hamblin sai 5000 meetri jooksu finaalis 17. koha. Jooksu võitis Keenia jooksja Vivian Cheruiyot, kes püstitas uue olümpiarekordi ajaga 14.26,17.

Rahvusvahelise olümpiakomitee (IOC) allüksus, Ausa mängu komitee teatas kahele naisjooksjale erilise autasu andmisest, rõhutades, et Hamblin ja D´Agostino näitasid üles «suurepärast sportlaslikkust ja isetust».

«See autasu on nii minu kui Abbey jaoks eriline. Arvan, et me kumbki ei osanud aimata, et saame midagi sellist. Oleme tugevad võistlejad, kes annavad rajal oma parima, kuid see juhtum näitas, et rajal tuleb üles näidata mitte ainult konkureerimist, vaid ka üksteisemõistmist,» teatas Hamblin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles