Staarfotograaf Ardo Kaljuvee petutab rahvast?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kaljuvee õpetab, kuidas teha animeeritud GIF’i
Ardo Kaljuvee õpetab, kuidas teha animeeritud GIF’i Foto: promo

Tuntud blogija Marimell kahtlustab, et meie kohaliku konnatiigi staarfotograaf Ardo Kaljuvee petutab pisut oma Instagrami jälgijaid. Loe ja tee ise oma järeldused!

Foto: Samsung

Marimell: Avastasin täna hommikul ühe päris huvitava asja ja süvenesin seejärel natuke rohkem asjasse...

Mulle meenus kohe kaks kasutajat, üks instas ja teine Facebookis, kellel on jõhkralt jälgijaid, aga vähe laikijaid. Millest see tuleb? Ostetud jälgijad?

Fotograaf Ardo Kaljuveel on instas üle 65000 jälgija, ma arvasin, et ta on saanud need inimesed end jälgima oma lõputute reisipiltide ja ala Eurovisioonil tehtud piltidega jne, aga olgem ausad – kui keskmiselt on ta pildil 300 laiki, siis veits veider?

Kui samas fotograaf Jake Farral on 14000+ jälgijat ja keskmine pildilaikide arv tuhat.

Kõige paremini annab võrrelda Ardot Grete Kleiniga – kellel on 62000+ jälgijat ja pildi keskmine laikide arv 5000. Sest tal on päris fännid. 

Ma ei süüdista kedagi jälgijate ostmises, vaid kogu see värk on veider ja kummaline.

Huvi pärast võtsin veel paar insta kontot – mallukaz (13000 jälgijat), keskmiselt laike ühel pildil 1000 ja peale. Üsna normaalne kogus jällegi – on nagu võrdeline jälgijate arvuga. Umbes-täpselt sama mis Jakel. Samas kui siia kõrvale panna Rootsi eurolaulik Magnus Carlsson, kellel on 53000 jälgijat ja piltidel samapalju laike kui Mallu omadel, siis see tundub jälle “ostetud”. Ei?

Tegelikult on seda lihtne näha – võtad jälgijad lahti ja sa saad kohe aru, kas on feik kontod seal või ei. Kui sul on kümme järestikust kasutajat, kellel pole ühtegi pilti või kelle konto on kinnine ja tal on null postitust, siis üsna ilmselge, ei? Või siis näed kohe, et on lambised 2-3-4 pilti. Võib-olla igaüks ei oska neid asju vaadata, aga mul kohe on silma sellise asja peale.

Loe lisaks SIIT!

Vot nii on lood!

Mida sina asjast arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles