Video: Hillary Clinton pidi jutusaates avama marineeritud kurkide purgi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton Jimmy Kimmeli jutusaates
Hillary Clinton Jimmy Kimmeli jutusaates Foto: SCANPIX

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton esines telekanali ABC Jimmy Kimmeli jutusaates, kus ta pidi oma hea tervise näitamiseks avama marineeritud kurkide purgi.

Reutersi teatel sõnas Clinton saates, et vabariiklase Donald Trumpiga võistlemine on nagu olemine alternatiivreaalsuses.

«Aeg-ajalt tundub, et valimiskampaania toimub mingisuguses alternatiivreaalsuses, kus pean vastama absurdsetele küsimustele, kas olen ikka elus ja kaua ma veel elus olen,» teatas Clinton.

Clinton tõi esile ka vabariiklaste ja Trumpi püstitatud hüpoteesi, et ta kannatab vaimse tervise probleemide käes. Trump on oma mitmes kõnes vihjanud, et Clinton ei ole presidendiks saamise jaoks vaimselt ega füüsiliselt piisavalt heas vormis. Samas ta ei ole põhjendanud, millel väide põhineb.

Mõlemad presidendikandidaadid avaldasid oma meditsiinilise läbivaatuse dokumendid, mille kohaselt nad on hea tervise juures.

Jimmy Kimmel palus Clintonil avada saates keeratava kaanega marineeritud kurkide purk, et kandidaat näitaks selle abil, kas tal on piisavalt jõudu.

 Clintoni käes oli purgi avamine käkitegu.

«Millegipärast räägivad vabariiklased pidevalt terviseteemadel. Katsu mu pulssi ja kinnita, et ma olen elus,» ironiseeris Clinton.

Clintoni arvates on Trumpi mõned märkused tema vastu suunatud isiklikud solvangud ja võivad kahjustada USA mainet.

Clinton viitas sellega Trumpi väitele, et nii president Barack Obama kui tema on äärmusrühmituse Islamiriik asutajad. Hiljem võttis Trump oma sõnad tagasi ja üritas öeldut pehmendada, et tegemist oli demokraatidele suunatud sarkasmiga.

Clintoni teatel on ta hakanud valmistuma septembris ja oktoobris toimuvateks valimisväitlusteks.

«Suhtun neisse tõsiselt ja valmistun hoolega. Kasutan ära koolist saadud kogemusi,» lausus demokraat.

Trump teatas juba varem, et ta ei pruugi osaleda kõigil kolmel väitlusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles