Meie inimesed Lätis: presidendi peakokk ja Silmupäevade 2016 korraldaja näitasid meistriklassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie inimesed Lätis: Presidendi peakokk ja Silmupäevade 2016 korraldaja näitasid meistriklassi Carnikavas
Meie inimesed Lätis: Presidendi peakokk ja Silmupäevade 2016 korraldaja näitasid meistriklassi Carnikavas Foto: Promopilt

Sel sügisel toimuvad 13-30 oktoobrini  Ida-Virumaal traditsioonilised Silmupäevad. Kahe nädala jooksul pakuvad Ida-Virumaa restoranid ja kohvikud Silmupäevade raames oma külastajatele erimenüüd  silmust valmitatud toitudega. 

Foto: Promopilt

Laupäeval on festivali korraldaja Jevgeni Timoštšuk ja EV Presidendi Kantselei peakokk Taigo Lepik,  kes oli ka möödunud aasta silmupäevade «Silm Suhu!» erikülaline, suundusid koos Läti linna Carnikava, kus toimus meie Silmupäevadega analoogne üritus. 

Ida-Virumaa traditsioonilised Silmupäevad 

Kahe nädala jooksul pakuvad Ida-Virumaa restoranid ja kohvikud Silmupäevade raames oma külastajatele erimenüüd  silmust valmitatud toitudega. Festivali raames on planeeritud korraldada kalalaat, kulinaarseid show'sid ja toitude degusteerimisi, lisaks toimuvad kohtumised tuntud külalistega - estraaditähtede ja silmapaistvate peakokkadega Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt. 

Nagu selgus, on sõpruse sild meie lõunanaabritega juba loodud: Silmupäevade 2016 korraldaja Jevgeni Timoštšuk ja EV Presidendi Kantselei peakokk Taigo Lepik,  kes oli ka möödunud aasta silmupäevade erikülaline, suundusid möödunud laupäeval koos Läti linna Carnikava, kus toimus meie Silmupäevadega  analoogne üritus.

Üritusel kogutud muljetest räägib Jevgeni Timoštšuk:

«Meil õnnestus möödunud aastal tutvuda oma Läti kolleegidega Carnikavas. Nende ürituse mastaap on igati muljetavaldav! Silmule pühendatud pidu toimub linnas juba väga pikka aega ning on üks tähtsamaid linna üritusi. Kolm peoplatsi, mitu lava, rahvapidu, tõeliselt suur kogus igale vanusele mõeldud atraktsioone ja meelelahutust, palju maitsvat toitu, esinejateks tuntud estraaditähed...  Eelmisel aastal oli näiteks Maestro Raimonds Pauls ise kohal. Meie Taigoga sattusime sel aastal juubelipeole: Carnikava Silmupäevad toimusid 15. korda. Arvestades, et Eestit ja Lätit seovad hulga tihedamad ja soojemad sidemed kui diplomaatilised, võeti Eesti peakoka osavõtt pidupäevast vastu tormiliste ovatsioonidega!»

Taigo Lepik oli külaskäiguks tõsiselt ette valmistunud, tuues Tallinnast kaasa kaks spetsiaalset grilli.

Suure lava ette olid paigutatud lauad, kus meie peakokk ja tema läti kolleeg Kaspars Jansons "nõidusid" toiduainete kohal publiku silme all.  Kohalikud gurmaanid hindasid kõrgelt eesti kulinaaride tööd. Taigo Lepik valmistas avatud silmuburgeri, kasutades selle loomiseks muu hulgas  praetud paprikat, Kadrioru seemnesaia, Kehtna farmi kuivatatud muna, grillil valmistatud silmu, kukeseeni, lutserni kasvusid ja blanšeeritud ube.

Olgu siinkohal öeldud, et juba sel sügisel saavad festivali «Silm suhu!» külalised proovida tuntud delikatessi carnikava interpretatsioonis, kuna üritusele oodatakse läti peakoka sõbralikku vastuvisiiti.

«Tuleb tunnistada, et mulle avaldas väga tugevalt muljet «Carnikava peopäeva» korraldajate töö», jätkab Jevgeni Timoštšuk. «Töötavad kõik! Isegi linnapea Daiga Jurjevitsa valmistas isiklikult 400 liitrit silmusuppi, millega kostitati kõiki peo külalisi. Organiseerimisele ja korraldamisele oli kaasatud üle 300 inimese».

Praeguseks on Ida-Virumaa Silmupäevade korraldajad märkinud ära kolm peamist sündmust, mis festivali raames toimuvad. Päevade pidulik avamine toimub 13. oktoobril restoranis  Romantic Garden, mis asub Narva-Jõesuus  Noorus SPA Hotellis.

21. oktoobril toimub samuti Narva-Jõesuus restoranis «Meretare» üritus «pime õhtusöök»,  mida juhib Eesti peakokkade liidu liige, «Aasta kokk 2012» tiitli kandja Vladimir Upeniek.

22. oktoobril kutsub kaubandus- ja meelelahutuskeskus Astri kõiki külalisi traditsioonilisele kalalaadale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles