Video: Süüria vastsündinu elu karm algus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria vastsündinu
Süüria vastsündinu Foto: SCANPIX

Sostiaalmeedias levib Süürias Aleppos tehtud video, millel on näha ühe vastsündinud poisi elu karmi algust.

CNNi teatel oli süürlanna Mayissa jalgsi teel Aleppo haiglasse sünnitama, kui sattus õhurünnakusse. Pomm kukkus ta lähedale ja naise sai raskelt vigastada.

Videol on näha, et Mayissa käed ja jalad on saanud rängalt kannatada ning arstid eemaldavad ta kehast šrapnelle.

Üheksandat kuud rasedale süürlannale tehakse kiirkorras keisrilõige, et lapse elu päästa. Vastsündinu näib esmalt elutu ja ta nahk on väga valge, kuid siis alustatakse ta elu päästmisega. 

Laps ei hakanud hingama ega nutma nagu vastsündinud tavaliselt hakkavad ning arstid üritavad teda elule tuua, kuid kohe see ei õnnestu, selleks kulub umbes 20 minutit. Lapsele antakse hapnikku ja talle süstitakse ravimeid, siis masseritakse ta südamepiirkonda ja keha ning lüüakse istmiku pihta. Lõpuks hakkab ta nahk roosatama, poiss avab silmad, teeb esimesed iseseisvad hingetõmbed ja ta suust tuleb nuttu. 

Süüria arstidel on puudus nii abivahenditest kui ravimitest, kuid nii Mayissa kui ta poja elu suutsid nad päästa.

Aleppos käivad lahingud mässuliste üksuste ja Süüria valitsusvägede vahel, viimaseid toetavad Vene sõjalennukite tehtavad õhurünnakud. Nii Aleposse jäänud arstid kui rahvusvahelised humanitaartöötajad nõuavad, et loodaks sõjategevuse ja pommitamise vaba humanitaarkoridor, mille kaudu saaks ümber piiratud linna viia vett, toitu ja ravimeid.

Nädal tagasi hakkas sotsiaalmeedias ja meedias levima pilt viieaastasest vigastatud süüria poisist Omarn Daqneeshist, kellest sai Süüria sõja õuduste kokkuvõttev sümbol. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles