Pildid: mosleminaine eemaldati Trumpi kampaaniasündmuselt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump tegi 18. augustil oma kampaaniaetteaste Põhja-Carolinas Charlotte´is, kus leidis aset ka intsident mosleminaisega.

Moslem Rose Hamid jagas sellel sündmusel pastapliiatseid, millel oli sõna «salam»,  mis tähendab araabia keeles «rahu», edastab The Independent.

Nii Trumpi ihukaitsemeeskond kui sündmust valvanud politsei juhatas naise toimumiskohast välja, kuna tal ei olnud seal õigus midagi jagada ja ta tekitas segadust.

«Tahtsin sellega näidata, et moslemid, kes ei toeta Trumpi, saavad hästi läbi nendega, kes Trumpi toetavad,» selgitas naine meediale.

«Mind eemaldanud julgeolekutöötajad sõnasid, et ma olin ka teistel kampaanisündmustel probleeme tekitanud, see on loomulikult vale. Minu juhtum näitab, et neil on moslemite suhtes eelarvamus,» teatas Hamid.

Hamid eemaldati küll saalist, kuid ta jätkas pastapliiatsite jagamist toimumiskoha ees.

56-aastane naine eemaldati Trumpi sündmuselt ka jaanuaris, kui ta Lõuna-Carolinas Rock Hillis protestis Trumpi seisukoha vastu, mille kohaselt ei tohiks USAsse enam moslemeid ega Süüria põgenikke lubada.

Hamid kandis siis ja ka nüüdsel juhtumil hijabi. Varem oli tal rinnas kollane täht sõnaga «moslem», viidates sellega, et natsid sundisid juute sellist tähte eraldusmärgina kandma.

Kampaaniameeskonna teatel eemaldatakse Trumpi sündmustelt kõik, kes segadust tekitavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles