Valentinipäeva laulud tuurivad mööda Eestit

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrapäeva nänn.
Sõbrapäeva nänn. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Veebruari kahel esimesel nädalal kuuleb viies Eestimaa paigas tasuta kontsertidel Tallinna valentinipäeva laulukonkursi kümmet finaallaulu, üles astub ka ansambel Traffic.

Laulukonkursi korraldustoimkonna aseesimehe Katrin Siska kinnitusel oli Tallinna laulukonkurss üllatavalt kõrge tasemega ja seetõttu on eestimaalastel Pärnus, Jõhvis, Rakveres, Valgas ja Tallinnas võimalik kuulata heal tasemel kontserti.

“Laulud räägivad armastusest või sõprusest ja enamik neist on ballaadilaadsed,” rääkis Siska. “Laulukonkursi tase on isegi üllatavalt hea. Lugude produktsioonid on väga hästi tehtud. Üks laul, mis meil võistleb, osaleb näiteks konkursi “Eesti laul” finaalis.”

Tallinna linnavalitsus kuulutas mullu augustis välja valentinipäeva laulukonkursi, et ärgitada heliloojaid üle Eesti looma kauneid sõpruse ja armastuse teemalisi eestikeelseid laule. Tähtajaks laekus 41 laulu, millest konkursi tingimustele vastas 38.

Konkursi žürii koosseisus Juhan Paadam, Aarne Saluveer, Olav Ehala, Ithaka Maria Rahula ja Peeter Rebane valis nende seast välja kümme, mis pääsesid finaali ja suunduvad nüüd Eesti tuurile.

Siska leidis, et selline laulukonkurss on Eesti olusid arvestades muusikutele väga oluline.

“Eestis on hästi raske esile kerkida ja nii on konkurss vähem tuntud muusikutele hea võimalus silma paista,” seletas Siska. “Konkursil osaleb palju muusikuid, kes ei ole veel Eestis väga palju esinenud, ja see on nende võimalus.”

Teiste seas astuvad konkursil üles Marilyn Jurman, Alen Veziko ja Heiti Kender. Siska kinnitusel näeb Kenderit Tallinna kontserdil laval oma laulu laulmas.

Valentinipäeva laulukonkursi võitjale antakse välja auhind 20 000 krooni, paremusjärjestuses teisele kohale tulnud laulu autorile 10 000 ja kolmandale kohale tulnud laulu autorile 6000 krooni.

Konkursi võitja selgub finaalkontserdil sõbrapäeval, 14. veebruaril Tallinna Nokia kontserdimajas.

Valentinipäeva laulukonkursi tuur
Neljapäeval, 3. veebruaril kl 19 Pärnu kontserdimajas.
Laupäeval, 5. veebruaril kl 17 Jõhvi kontserdimajas.
Pühapäeval, 6. veebruaril kl 17 Rakvere teatris.
Reedel, 11. veebruaril kl 19 Valga kultuuri- ja huvialakeskuses.
Esmaspäeval, 14. veebruaril Tallinna Nokia kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles