Soome hotelli ebatavaline tööpakkumine: otsitakse virmalistevaatlejat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virmalised
Virmalised Foto: SCANPIX

Soome tööpakkumiste leheküljel mol.fi ilmus kuulutus, milles Actic Snow Hotell otsib töötajat, kelle tööülesandeks on öisel ajal taeva uurimine ning virmaliste jäädvustamine ja tutvustamine.

Ta tööaeg on kella 23.00  ja 6.00 vahelisel ajal ning ta peab kogu selle perioodi jooksul ärkvel olema.

See hotell otsis ka eelmisel aastal taevavaatlejat, kes jäädvustaks ja tutvustaks turistidele virmalisi ning siis kandideeris üle 200 inimese, kellest kaks valiti välja.

Arctic Snow hotell asub Rovaniemist 27 kilomeetri kaugusel.

Nüüd uuendas see hotell oma tööpakkumiskuulutust, mille kohaselt ei nõuta taeva ja virmaliste vaatlejalt loodus- või kosmosealast eriharidust. Samas peab kandideerija vastama kahele nõudmisele.

«Hotelli põhiklientideks on välismaalased, seega peab kandidaat oskama heal tasemel inglise keelt. Lisaks peab oskama eristada virmalisi pilvedest ja teistest taevaobjektidest,» teatas Arctic Snow hotelli esindaja.

Virmalised on Soome põhjaosas «visiitkaart» ja neid lähevad vaatama sajad inimesed. Arctic Snow hotelli teatel on suur osa nende kliente virmalistehuvilised.

«Hotelli kasutab peatumispaigana sadu inimesi, keda  huvitavad virmalised. Meie palgatud virmalistevaht äratab soovijad õigel ajal, et nad seda loodusfenomeni maha ei magaks,» seisab hotelli teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles