Wall Streeti börsimaaklerist sai munk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vend Nikanor, kodanikunimega Hristo Mishkov
Vend Nikanor, kodanikunimega Hristo Mishkov Foto: Reuters / Scanpix

New Yorgis Wall Streetil börsimaaklerina tegutsenud mehest sai Bulgaarias õigeusu munk.

32-aastane Hristo Mishkov oli edukas börsimaakler, kuid ühel hetkel see elu teda enam ei rahuldanud ja ta astus kloostrisse, kirjutab The Telegraph.

Mishkovi sõnul tuleks praeguse pangandus- ja rahanduskriisi valguses teistelgi börsimaakleritel elumuutust kaaluda.

Praegu vend Nikanori nime kandva mehe sõnul vahetas ta kallid ülikonnad ja nahkkingad hea meelega mustade ürpide ja sandaalide vastu.

«Praeguse finantskriisi märgid olid õhus juba pikka aega. Pangad on ahned ja aina ahnemaks lähevad. Oma osa sellesse andsid ka tarbijad ja kinnisvarabuum, mis suure pauguga lõhki läks,» nentis nüüdne munk.

Hristovi kolleegidel oli raske uskuda, et mees loobub oma karjäärist ja temast saab munk.

«Sain ühel hetkel aru, et mitte majanduslik heaolu, vaid just vaimne ja hingeline heaolu on elus kõige tähtsamad,» selgitas mees.

Ta jätkas, et enamik inimesi otsib õnne majanduslikust heaolust ja välistest asjadest, kuid õnnetunne on hoopis sisemine.

«Väljastpoolt õnne otsimine ei anna õnne. Inimesed jooksevad materiaalsete asjade järele, kuid olles hetke õnnelikud, see õnnetunne kaob. Siis otsitakse uusi asju, mis samuti ei rahulda. See muudab inimesed vihaseks ja vägivaldseks, ollakse kuri nii iseenda kui ka kogu maailma peale,» arvas munk.

Hristov tegeleb Bulgaaria pealinnast Sofiast 30 kilomeetri kaugusel asuvas Tšurnogorski kloostris lehmadega. Igal hommikul tõuseb ta väga vara, et neid lüpsta. Klooster saab tulu nii piima kui ka juustu müügist.

Kuid oma endise eluga ei ole ta täiesti hüvasti jätnud. Tal on mobiiltelefon ning pangas suur summa raha, millest osa  kasutas mees oma elukohaks oleva kloostri renoveerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles