Video: odaga karu tapnud ameeriklane sattus kriitika alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baribal
Baribal Foto: SCANPIX

Kanadas Alberta provintsis tappis ameeriklane odaga baribali, mille tõttu ta sattus kriitika alla ning ametnikud kaaluvad odaga jahipidamise keelamist.

Youtube´i jõudnud videol on näha USAs Ohios tervisekeskust pidavat Josh Bowmari, kes on surnud karu juures käes oda, edastab foxnews.com.

Kaheksaminutilises videos on näha, kuidas Bowman saadab temast 11 – 14 meetri kaugusel olnud karu suunas oda lendu ning mehe rõõmu, kui loom pihta saab.

Alberta provintsi keskkonna ja parkide ameti pressiesindaja Tim Chamberlin sõnas, et odaga jahipidamine on arhailine ning võimud kaaluvad sellisel viisil jahipidamise keelamist.

Kanada ametnikud uurivad juhtumit kui ebaseaduslikku karutapmist.

Bowmari sõnul tuli talle üllatusena, et ta karujahivideosse negatiivselt suhtutakse. Ameeriklase sõnul on oda jahirelvana kasutatud alates inimkonna algusajast ja väide, et ta tappis karu julmal viisil, ei vasta tõele.

Mehe teatel võis oda karusse siseneda 60 sentimeetri ulatuses.

«Karu suutis pärast pihtasaamist joosta vaid 55 meetrit ja siis suri. See on humaanne ja eetiline jahipidamine. Jahimehed on alati hoolinud loomadest ja ka mina hoolin,» teatas ameeriklane.

Ta lisas, et ta harjutas odaga jahipidamist aastaid, et tema jahitavad loomad ei kannataks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles