Mehed andestavad naiste juhusliku lesbisuhte

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed andestavad naiste juhusliku lesbisuhte
Mehed andestavad naiste juhusliku lesbisuhte Foto: SCANPIX

USA Texase ülikooli psühholoogide tehtud uuring näitas, et mehed andestavad oma kallimale juhusliku lesbisuhte, kuid mitte suhet teise mehega.

Uuring näitas, et suure tõenäosusega ei jäta mehed oma kallimat maha kui nad on avastanud, et naisel on teise naisega kõrvalhüpe olnud, kirjutab The Telegraph.

Naiste seas tehtud uuring näitas, et naised ei andesta meestele nende homosuhet. Pigem jätkavad naised mehega suhet kui saavad teada, et mees on neid teise naisega petnud.

Uurijate sõnul peegeldab see uuring hästi meeste soovi mitme partneri järele ning naiste soovi siduda end ühe partneriga.

«Need suundumused mängivad inimeste suhetestrateegias põhirolli. Armukadedus on see, mis inimesed ühel või teisel viisil käituma paneb,» selgitas evolutsioonipsühholoog Jaime Confer.

Confer ja ta kolleegid palusid 700 üliõpilasel osaleda katsest, kus neil paluti kujutada olukorda, milles nad on olnud kellegagi romantilises suhtes kolm kuud. Siis paluti katsealustel kirjeldada, kuidas nad reageerivad kujutletud partneri poolsele petmisele.

Osale katsealustest öeldi, et nende partnerid on truudusetud olnud teise mehega, osale aga et naisega. Osad katsealused said ka informatsiooni, et partner on petnud teda ühe isikuga, osad aga  et mitme isikuga. Osad said teada, et petmine oli ühekordne, osad aga et mitmekordne.

Hoolimata sellest, kui mitu korda partner pettis, olid mehed 50 protsendi ulatuses jätkama suhet naisega, kellel oli olnud lesbisuhe. 22 protsenti oli nõus suhet jätkama, kui naisel oli olnud teine mees.

Naistest 28 protsenti oleks tõenäoliselt jätkanud suhet poiss-sõbraga, kellel oli heteroseksuaalne afäär ning vaid 21 protsenti oleks olnud nõus suhtega, kui partneril oli kõrvalsuhe teise mehega.

Conferi sõnul tunnevad mehed end rohkem ohustatuna partneri kõrvalsuhtest, mis võib nende isaks saamist ja isaks olemist kahjustada.

Uurija lisas, et mehed näevad naiste lesbiafääris enda võimalust olla suhtes teiste naistega. Seega rahuldab püsipartneri lühiajaline lesbisuhe ka mehe vajadust mitme partneri järele.

Conferi sõnul näitas uuring, et mehed tunnevad end ohustatuna heteroseksuaalsest suhtest ja naised homoseksuaalsest suhtest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles