7 elumuutvat kokandusnippi, mida professionaalsed kokad tahavad, et sa teaksid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokk Juss Lindmäe kaal on funktsioonidelt täiesti tavaline köögikaal. Vaid raskust kannatab rohkem.
Kokk Juss Lindmäe kaal on funktsioonidelt täiesti tavaline köögikaal. Vaid raskust kannatab rohkem. Foto: Maanus Masing

Kokkamine ei ole raske, kui harjutada ja pidada meeles erinevaid nippe. Siin on sulle 7 nippi professionaalsetelt kokkadelt!

1. Investeeri ahjutermomeetrisse!

Foto: Hanna Odras

Paljud ahjud ei ole õigesti kalibreeritud ja valetavad. Õige temperatuur on küpsetamisel väga oluline! Osta ahjutermomeeter, sellega saad kontrollida, et ahi oleks toidu sisse panekul piisavalt kuum.

2. Kui töötad kuivainetega, siis kasuta sõela!

Foto: Wikipedia.org

Vahet pole, kas sa segad kuivaineid omavahel või jahu munade ja piimaga, kui mängus on kuivained, siis tuleb kasutada sõela. Miks? Aga otse loomulikult selleks, et ei tekiks tükke/klompe.

3. Kui teed pirukatainast, siis alusta külma võiga!

Foto: Toiduliit

Kui segada kokku võid ja jahu, võiks või olla pigem külm ja tahke ning kindlasti peaks neid segama kätega. See annab tainale eriti mõnusa kohevuse.

4. Mõõda kõik ained enne kokkama hakkamist ära!

Foto: Panther Media

Kui sa oled asjad ette ära lõiganud ja mõõtnud, ei pea sa toidu tegemise vahepeal enam kausse ja kopsikuid otsima, millesse asju panna. Samuti ei pea sa ühe käega hakkima ja teisega juba pannil olevat sibulat keerama.

5. Kui ruum saab otsa, kasuta triikimislauda lisaruumina!

Foto: Marina Puškar

Kui sul saab kokkamisel kogu köögipind kasutatud, aga ikka veel on asju, mida oleks vaja kuskile panna, siis võta appi triikimislaud! See on täpselt paraja kõrgusega, et saaksid mugavalt tööd jätkata.

6. Vahukoore saad kiiremini vahule kolme vispliga vispeldades!

Foto: Fiskars

Vahukoore vahule saamiseks võta appi 3 visplit, töö saab tehtud palju kiiremini!

7. Perfektselt küpsetatud kook on nagu svamm, kui seda keskelt näpuga torgata!

Perfektselt küpsetatud kook on keskelt nagu vedru, põrkub tagasi, kui seda näpuga vajutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles