Kokkamine ei ole raske, kui harjutada ja pidada meeles erinevaid nippe. Siin on sulle 7 nippi professionaalsetelt kokkadelt!
7 elumuutvat kokandusnippi, mida professionaalsed kokad tahavad, et sa teaksid
1. Investeeri ahjutermomeetrisse!
Paljud ahjud ei ole õigesti kalibreeritud ja valetavad. Õige temperatuur on küpsetamisel väga oluline! Osta ahjutermomeeter, sellega saad kontrollida, et ahi oleks toidu sisse panekul piisavalt kuum.
2. Kui töötad kuivainetega, siis kasuta sõela!
Vahet pole, kas sa segad kuivaineid omavahel või jahu munade ja piimaga, kui mängus on kuivained, siis tuleb kasutada sõela. Miks? Aga otse loomulikult selleks, et ei tekiks tükke/klompe.
3. Kui teed pirukatainast, siis alusta külma võiga!
Kui segada kokku võid ja jahu, võiks või olla pigem külm ja tahke ning kindlasti peaks neid segama kätega. See annab tainale eriti mõnusa kohevuse.
4. Mõõda kõik ained enne kokkama hakkamist ära!
Kui sa oled asjad ette ära lõiganud ja mõõtnud, ei pea sa toidu tegemise vahepeal enam kausse ja kopsikuid otsima, millesse asju panna. Samuti ei pea sa ühe käega hakkima ja teisega juba pannil olevat sibulat keerama.
5. Kui ruum saab otsa, kasuta triikimislauda lisaruumina!
Kui sul saab kokkamisel kogu köögipind kasutatud, aga ikka veel on asju, mida oleks vaja kuskile panna, siis võta appi triikimislaud! See on täpselt paraja kõrgusega, et saaksid mugavalt tööd jätkata.
6. Vahukoore saad kiiremini vahule kolme vispliga vispeldades!
Vahukoore vahule saamiseks võta appi 3 visplit, töö saab tehtud palju kiiremini!
7. Perfektselt küpsetatud kook on nagu svamm, kui seda keskelt näpuga torgata!
Perfektselt küpsetatud kook on keskelt nagu vedru, põrkub tagasi, kui seda näpuga vajutada.