James Earl Jones saab elutöö preemia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Earl Jones
James Earl Jones Foto: AP / Scanpix

USA filmi- ja telenäitlejate ühing (Screen Actors Guild) määras näitleja James Earl Jonesile elutöö preemia.

Ühingu juht Alan Rosenbergi sõnul määrati Jonesile preemia aastatepikkuse eduka esinemise eest nii filmis, televisioonis kui ka laval, edastab Hollywood Reporter.

«Lisaks on Jones aastaid tegelenud nii USAs kui ka maailmas kirjaoskuse edendamise ja heategevustööga,» lausus Rosenberg.

Jonesil oli lapsepõlves kõnedefekt, ta kokutas ja selle tõttu ei õppinud ta kaua aega korralikult rääkima. Valjult lugemisega sai Jones sellest jagu.

«Mulle meeldib raamatuid lugeda, sest need aitasid mul saada hääle, mis on minu töös olnud kõige vajalikum vahend,» sõnas näitleja.

James Earl Jones on hääle andnud «Tähesõdade» filmidest tuntud Darth Vaderile ning ka animategelasele Mufasale filmis «Lõvikuningas».

Jones on oma saavutuste eest saanud suure hulga auhindu, kaasa arvatud ka kaks Tonyt, kolm Emmyt ja olnud Oscari nominent.

Auhind antakse Jonesile üle järgmise aasta 25. jaanuaril toimuval gaalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles