Rootsis sadas augustis lund

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsis ei ole veel suvehooaeg lõppenud, kuid juba sadas seal esimene lumi maha.

Kuigi augusti keskpaigas on veel liiga vara mõelda suusatamisele ja lumememmede tegemisele, oldi Åre suusakuurordis lume üle rõõmsad, edastab The Local.

«Mitte kõik ei arva nii nagu meie, et augustikuine lumi lõhnab talve ja suusatamise järele. Meie armastame talve isegi suvel,» teatas suusakuurortis asuva restorani Bistrologiskt omanik Marie Lithén.

Restorani töötajad jäädvustasid augustikuist lund ja panid sellest Facebooki video.

Lithéni sõnul oli huvitav vaadata, kuidas ebatavaline ilm inimestes elevust tekitas.

«Mõnust, et suusahooaja algus on juba nüüd,» kommenteeris üks videot näinud isik.

Teine lisas, et kui lume juurde saaks veel tass kohvi ja kaneelirulli, siis oleks õnn täiuslik.

Oli ka neid, keda suvise aja lumesadu ärritas.

Rootsi läänerannikul Bohuslänis asuvas Ljungskiles oli viimase 100 aasta kõige jahedam suvepäev kui temperatuur kerkis vaid 8,6 kraadini. See on 0,2 kraadi jahedam kui oli möödunud aasta jõululaupäeval.

Kohalikku ilmalehekülge ljungskilevader.se vedava Stig Magnussoni sõnul oli kummaline, et välja minnes tuli panna soe jope selga.

Meteoroloogide teatel peaks Rootsis temperatuurid lähiajal olema 10 – 15 kraadi, kuid järgmisel nädalal on soe ilm tagasi ning temperatuur kerkib 20 kraadini ja üle selle. 

Videot vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles